Winnaar kidswedstrijd 2023
nieuws

Kinderen leren op een speelse manier wat een veteraan is

8 juni 2023

Het Nationaal Comité Veteranendag was dit jaar op zoek naar een schoolklas die een medaille kon ontwerpen die alle veteranen eert en trots maakt. Het was groep 5B van Basisschool De Goede Herder uit Helmond met hun medaille ‘Altijd Samen’ die deze taak het best volbracht.

De afgelopen maanden hebben meer dan 50 schoolklassen deelgenomen aan de Kidschallenge van Veteranendag 2023. De jury, bestaande uit de veteranen Luuk Elshout, Amy van Son en Tom den Dekker, stond voor de lastige opgave om een winnaar te kiezen uit de meer dan 130 ingezonden medailles. Uiteindelijk werd de medaille ‘Altijd Samen’, gemaakt door de kinderen van groep 5B van de Goede Herder, unaniem door de jury als winnaar bekroond.

Woensdag 7 juni werd groep 5B van basisschool de Goede Herder uit Helmond verrast met een bezoek door veteraan Luuk Elshout. Eindelijk kregen ze het verlossende en blijde nieuws te horen.

Vol trots vertellen de kinderen over de betekenis achter hun medaille: “Als je veteraan bent, dan ben je dat voor altijd. Vandaar het infinity teken in combinatie met het Veteranen-logo. Ook bescherm je als veteraan altijd iedereen. Hiervoor staat het hart gemaakt uit handen in verschillende huidskleuren.”

Alle kinderen uit de klas zullen als VIP te gast zijn op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Zij zullen een speciale rol vervullen tijdens de opening in de Koninklijke Schouwburg. Als klap op de vuurpijl mag de klas later dit jaar meevliegen in een historische Dakota.

Lees hier meer over in Omroep Brabant