nieuws

Meld je aan voor de Kidswedstrijd 2023!

2 februari 2023

Houd jij van een uitdaging, ben je creatief en tussen de 9 en 13 jaar? Dan is het Nationaal Comité Veteranendag op zoek naar jou! In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2023 roepen wij jonge makers op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. Heb jij het in je? Doe mee en win samen met je klas een rondvlucht in het historisch Dakota-vliegtuig!

Ter ere van alle Nederlandse veteranen wil het Nationaal Comité Veteranendag een speciale veteranenmedaille laten ontwerpen. Daarom doen zij een oproep aan alle jonge makers in Nederland om samen met hun klas hierbij te helpen. Kijk gauw naar de oproep van veteraan Luuk Elshout, bekend van het nummer Samen van rapper Snelle.

Alle inzendingen worden tentoongesteld op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag en worden bekeken door duizenden veteranen. Voor de winnaars is er nog een extra beloning: zij worden met hun klas als VIP-gasten uitgenodigd op de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni 2023. Als klap op de vuurpijl mag de winnende klas na de zomer ook een rondvlucht in de historische Dakota (DC-3) maken.

Hoe maak je een medaille?

Alle deelnemers ontvangen een set van drie blanco medailles van hout. Het is aan jullie om hier een ontwerp van te maken dat alle veteranen eert en trots maakt. Je kunt van alles gebruiken: verf, potlood, stiften, stoffen, plakband en natuur je creativiteit. De set medailles die het beste en creatiefste een verhaal vertelt dat alle Nederlandse veteranen eert en trots maakt, wordt door de jury gekozen als winnaar van de Kidswedstrijd 2023.

Meld je aan!

Lijkt het jou leuk om samen met je klas mee te doen?! Stuur dan een e-mail naar kidschallenge@nlveteraneninstituut.nl met de volgende informatie:

  1. Je/jullie naam
  2. Je e-mailadres
  3. De naam van je school en je klas
  4. Het postadres van je school
  5. De naam van je leraar
  6. Het e-mailadres van je leraar

Meld je aan voor vrijdag 17 maart 2023 en ontvang een Kidswedstrijd Starterspakket!

Over Nederlandse Veteranendag en de Kidswedstrijd

Op 24 juni 2023 is het weer Nederlandse Veteranendag. Deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen tijdens oorlogs- en vredesmissies en de dag  staat bovendien in het teken van erkenning en waardering voor deze veteranen. Er is een heel groot evenement in Den Haag waar ook veel belangrijke mensen op af komen. De koning en de minister-president zijn er bijvoorbeeld vaak bij. Kijk hier naar het spektakel van vorig jaar.

Elk jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag een wedstrijd om kinderen kennis te laten maken met de verhalen van veteranen. In de voorgaande jaren maakten kinderen een Veteranenvaandel, kookten een Veteranenmaaltijd of deden mee aan de Junior V Games!

Winnaars Kidswedstrijd 2022 met Z.M. de Koning