verhalen

Het verhaal van Jessica: ‘Er kwamen twee raketten op ons af’

Het verhaal van Jessica

‘Er kwamen twee raketten op ons af’

‘Ik heb in een vuurgevecht gezeten. We zaten op een berg, daar werd een doorgang gemaakt. We hadden net ons schaduwplekje gemaakt. Ik loop naar mijn post en er komen twee raketten op ons af. Je doet gelijk je drill. Ik ben gelijk gaan dekken, achter mijn wapen gaan liggen en gaan schieten. Zoveel mogelijk vuur naar de vijandelijke kant, zodat je zelf niet beschoten wordt.

‘Het is vechten voor het leven of de dood’

De aanval heeft een intens verdrietige afloop. ‘Het is heel bizar om te zien. Het is vechten voor het leven of de dood. Bij mij ging de knop om toen we het bericht kregen dat onze collega Luc Janzen was omgekomen. Vooral als je je collega’s zo verslagen ziet. Ik vond het verschrikkelijk. Zijn ouders hebben hun kind niet terug gekregen.’

Jessica diende in Afghanistan en is een van de ruim 100.000 Nederlandse veteranen. Tijdens de Nederlandse Veteranendag bedanken we hen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Bekijk hier alvast het bijzondere verhaal van Jessica. Vier op zaterdag 25 juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag en betuig je dank aan onze veteranen voor hun inzet.

Veteranendag 2023

Zaterdag 24 juni staat Den Haag weer bol van de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag. Met een gezellig Malieveld, een fly-past en indrukwekkend defilé. Het nationale evenement waar heel Nederland zijn veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Mee Op Missie met Jessica

Bekijk of luister naar de podcast Mee Op Missie waar we met Jessica in gesprek gaan over haar missies en verhalen.