Fotocredit: Manon van der Zwaal
nieuws

Witte Anjer Perk ambassadeur Leo Reawaruw overleden

11 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober is na een onverwacht en kort ziekbed Leo Reawaruw overleden. Hij mocht slechts 62 jaar oud worden.

Leo was een markante en uitgesproken man met het hart op de goede plaats en altijd in de weer voor de Molukse zaak. Door zijn toedoen konden we enkele jaren geleden oudere Molukse veteranen welkom heten in de Ridderzaal bij de start van de Nederlandse Veteranendag. Zo kreeg dit – beladen – thema een plek in de toespraak van de minister-president.  Later, ook na zijn bemiddeling, waren Molukse veteranen te gast bij de uitzending van Omroep Max, ‘Ode aan onze Veteranen’.

Voorontvangst Ridderzaal oudere Molukse veteranen, rechts Leo

Leo, zelf Libanonveteraan, was ook ambassadeur van het Nationaal Comité Veteranendag voor de Witte Anjer Perken. Zijn inzet op dit punt heeft er voor gezorgd dat bij tal van gemeenten deze perken zijn aangelegd als lokale blijk van waardering voor de inzet van onze veteranen.

We gaan Leo missen als voorvechter van de Molukse zaak, als contactpersoon vanuit en voor Molukse veteranen en als initiator voor het aanleggen van Witte Anjer Perken. Maar we gaan hem bovenal missen vanwege zijn originaliteit, zijn duidelijkheid en integere aanpak om echte erkenning en waardering te krijgen voor zijn achterban.

We wensen zijn familie en iedereen die hem heeft gekend sterkte met dit verlies.

Nationaal Comité Veteranendag

Drs. Jaap Smit, voorzitter