nieuws

Winnaar Witte Anjer Prijs 2022 gekozen door jury

13 mei 2022

De jury is eruit. De keuze uit de twaalf nominaties was niet makkelijk, maar op donderdag 12 mei kon men toch unaniem een winnaar kiezen. Wie dat is geworden, merken we op 16 juni bij een feestelijke prijsuitreiking in hotel Des Indes in Den Haag. Nog even geduld dus.

De jury bestond dit keer uit voorzitter Angelien Eijsink en als leden veteraan Harold Jacobs, directeur van de Echo’s, mw. Lisette Mattaar, directeur vfonds en mw. Mariska van der Kraats, winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020.

Op donderdag 16 juni, een week voorafgaande aan Veteranendag op 25 juni, reikt drs. Jaap Smit,  voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, de prijs uit aan de gelukkige winnaar. Daarbij zijn alle genomineerden aanwezig. De prijs zelf is ontworpen en gemaakt door veteraan-kunstenaar Pieternel van Kempen, lid van stichting Veteranenkunst.

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor veteranen. De Witte Anjer is het symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen.