nieuws

Vfonds ondersteunt het Nationaal Comité Veteranendag

11 december 2020

Vfonds ondersteunt het Nationaal Comité Veteranendag ook de komende jaren als partner, om de erkenning en waardering voor veteranen nóg krachtiger onder de aandacht te brengen. Vandaag ondertekenden directeur van vfonds Lisette Mattaar, voorzitter van vfonds Matthieu Borsboom en voorzitter van NCVD Jaap Smit de intentieverklaring in het Vredesbolwerk.

De samenwerking tussen vfonds en het Nationaal Comité Veteranendag is tot en met 2023 versterkt door ondertekening van een nieuwe intentieverklaring. Het Comité is een belangrijke en gewaarde partner van vfonds. Samen zijn ze steeds op zoek naar eigentijdse manieren om de belangrijke verhalen van veteranen te vertellen aan het grote publiek. Daarnaast brengt het Nationaal Comité Veteranendag haar expertise op het gebied van maatschappelijke waardering voor veteranen in om ook meer publieke waardering te krijgen voor andere uitgezonden geüniformeerden in overheidsdienst, zoals de politie.

Lisette, Mattaar, directeur vfonds: “Uitgezonden veteranen, militairen en politie werken dagelijks aan onze vrede en veiligheid. Zij verdienen onze erkenning en waardering. Door het partnership kunnen vfonds en het Nationaal Comité Veteranendag samen werken aan onze doelstelling: bijdragen aan een vollediger, accurater en actueler beeld van veteranen, en hierdoor de waardering vanuit de maatschappij voor veteranen en hun bijdrage aan de democratische rechtstaat en de vreedzame samenleving vergroten.”

Vanuit dit vertrekpunt schenkt NCVD gericht aandacht aan de Nederlandse Veteranendag en de uitreiking van de Witte Anjer Prijs. Jaap Smit, voorzitter Nationaal Comité Veteranendag: “We zijn heel blij met de nu al jaren lopende steun van vfonds. Die is tegenwoordig niet alleen meer puur financieel, maar wordt ook steeds inhoudelijker van aard. Dat is goed, want zo lukt het nog beter om ons gemeenschappelijke doel te bereiken.”