nieuws

Historische Dakota stijgt op voor de Goede Herder

21 september 2023

Eindelijk was het zover: de winnende klas van de Veteranendag Kidswedstrijd  2023 mocht een rondvlucht maken in de historische DC-3 Dakota. Groep 6B van de Goede Herder had het getroffen met het weer. Het uitzicht vanuit het vliegtuig was verbluffend. In twee rondes vlogen de kinderen vanaf Schiphol een rondje via Naarden-Vesting en het centrum van Amsterdam.

Foto: Jasmijn de Lange

In de lobby van DDA Classic Airlines was een mix van gespannen en opgewekte gezichten te zien. Het was voor een groot deel van de kinderen de eerste keer vliegen. Een memorabele eerste vlucht. Een van de kinderen merkte scherp op: “het vliegtuig is tijdens de oorlog gebouwd en naar Europa gevlogen door vrouwen. Super stoer.”

Na en rondvlucht van twintig minuten raakten de wielen van de Dakota weer de landingsbaan. De kinderen schreeuwden in koor: “Nog een keer. Nog een keer.” Het was een geslaagde vlucht! Lees hier het hele artikel van het Eindhovens Dagblad over het avontuur van de Goede Herder.

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert jaarlijks Dakota-vluchten voor de winnaars van de Veteranendag Kidswedstrijd. In aanloop naar Veteranendag 2023 vindt ieder jaar een Kidswedstrijd plaats om kinderen kennis te laten maken met de verhalen van veteranen. Afgelopen jaren ontworpen de kinderen een veteranenmedaille, maakten een veteranenvaandel, kookten een veteranenmaaltijd of deden mee aan de Junior V Games.