nieuws

Brede Klankbordgroep Veteranen van start

30 augustus 2022

De nieuwe Klankbordgroep Veteranen is na de vakantieperiode weer van start gegaan.

De groep bestaat uit de – voor de Nederlandse Veteranendag – al langer actieve Klankbordgroep Jonge Veteranen en een groep veteranen die op het punt stond te gaan fungeren als klankbord voor de Checkpoint. Beide groepen zijn nu samengevoegd tot een groep van tien personen. Veteranen met verschillende achtergronden, van nog militair tot reservist tot al lang elders werkzaam en leden die geen veteraan zijn. Bij de politie, bij Google, in de verpleging etc.

De groep komt vier keer per jaar bij elkaar, wisselend in Doorn en in Den Haag en geeft antwoord op verschillende vragen over de NL Veteranendag, de Checkpoint en andere – soms maatschappelijke – onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld recent het gebruiken van de omgekeerde Nederlandse vlag.

De informatie vanuit de Klankbordgroep wordt gebruikt door het Nationaal Comité Veteranendag en het Nederlandse Veteraneninstituut om voeling te houden met de achterban en op basis daarvan eventueel zaken aan te passen. Mogelijk kan de groep in de toekomst ook worden ingezet om bredere NLVi-thema’s of activiteiten te beoordelen vanuit hun perspectief.

De leden van de Klankbordgroep zijn: Julia Bobeldijk, Maikel Dijs, Michiel Koopman, Pieter Koning, Jackson da Cruz, Kees Verkade, Roel van de Wiel, Bas van Beek, Diana Mensink en Alfred Kool.

Meer informatie over de Klankbordgroep? Stuur een e-mail naar h.kooi@nlveteraneninstituut.nl.