Witte Anjer Perk

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perk dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen.

Locaties Witte Anjer Perken

Veel gemeenten gaven gehoor aan deze oproep, kijk op de volgende link voor de meest (recente) locaties van Witte Anjerperkjes in Nederland:

Witte Anjer Perken in Nederland

Leg een Witte Anjer Perken aan in je eigen gemeente

Ben jij veteraan of werk je als gemeenteambtenaar? Ben je actief binnen je lokale veteranencomité, of heb jij affiniteit met de erkenning en waardering van veteranen in je gemeente? Dan is het aanleggen van een Witte Anjer Perken een mooi initiatief om mee aan de slag te gaan binnen je gemeente!

Speciaal ambassadeur voor de Witte Anjer Perken Pascal van der Voort vertelt meer over de Witte Anjer Perken in deze video.

Het aanleggen van een Witte Anjer Perk is geen vastomlijnd plan, wel kun je een stappenplan downloaden waarin we je informeren over zaken waar je rekening mee kunt houden en je tips en best practices geven van andere gemeenten.

Download het stappenplan Witte Anjer Perk of bekijk de infographic.

 

Contact

Heb je een vraag over de Witte Anjer Perken of wil je contact opnemen met onze ambassadeur? Stuur ons een mail via mail@veteranendag.nl.

Gemeenten kunnen kosteloos een speciaal bordje aanvragen om bij het Witte Anjer Perken te plaatsen. Stuur hiervoor een mail naar info@veteranendag.nl.