Warme Junior V-games succes

10 juni 2021
Start Junior V Games 2021

Woensdag 9 juni werden voor het eerst de zgn. Junior V-Games georganiseerd. Dit op initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag, in aanloop naar de komende Nederlandse Veteranendag.

Twee groepen 7 van basisschool De Schouw uit Utrecht meldden zich aan de poort van de Bernhardkazerne in Amersfoort, opgewacht door een team van Invictus Games sporters en sportinstructeurs van de kazerne. Opgewonden keken de ruim vijftig kinderen om zich heen, onder de indruk van de klimtoren, hindernisbaan en stoere militairen.

GvHJuniorVGames55 LR

Na een korte uitleg begonnen de kids in kleinere groepen aan het parcours van acht sportieve activiteiten. Van boogschieten naar zitvolley en rolstoelbasketbal, over de hindernisbaan, aan de klimwand en ga zo maar door. Niet gehinderd door de warmte en aangespoord door hun militaire coaches, vlogen ze letterlijk door het programma heen. Gespannen volgden ze de prijsuitreiking waarin 1 groep de winnende beker mee haar huis kon nemen. Ook werd een individuele winnaar bekend gemaakt. De winnaar is als VIP te gast bij de komende Veteranendag in Den Haag.

GvHJuniorVGames100 LR

Ieder jaar initieert het Nationaal Comité Veteranendag een scholierenwedstrijd kort voor de landelijke Veteranendag. De winnaar daarvan is dan met zijn of haar klas te gast bij deze dag in Den Haag en ontmoet onder andere Z.M. de Koning. Eerdere scholierenwedstrijden gingen over het maken van een vlog over vrijheid, het schrijven van een brief aan een veteraan of het koken van een ‘come back meal’ voor een veteraan.