Vfonds steunt Nederlandse Veteranendag

6 april 2018

Vfonds steunt Nederlandse Veteranendag

In de marge van de opening van het Vredesbolwerk, het nieuwe pand van het vfonds in Utrecht, ondertekenden beide organisaties een intentieverklaring. Daarin staat dat het vfonds de komende drie jaar de Nederlandse Veteranendag financieel gaat ondersteunen. Daarmee wordt het vfonds hoofdpartner van het Nationaal Comité Veteranendag.
De handtekeningen werden – in het bijzijn van minister van Defensie Bijleveld-Schouten – gezet door de voorzitter vfonds, dhr. mr. Robert Croll en de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, dhr. mr. Boele Staal.

Het budget van in totaal 1 miljoen euro voor drie jaar, wordt ingezet voor educatieve projecten en om de witte anjer als symbool van waardering voor veteranen, nadrukkelijker te presenteren.

Voorafgaande aan de ondertekening opende de minister van Defensie het Vredesbolwerk, een nieuwe ontmoetingsplek voor initiatieven en organisaties op het gebied van vrede, veiligheid en veteranen. Daarnaast ontving vertrekkend vfonds bestuurslid Cees de Veer het Ereteken voor Verdienste in goud van minister Bijleveld. Dit omdat hij zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de krijgsmacht en veteranenzorg.

Het Vredesbolwerk is gevestigd in een monumentaal pand aan het Lucasbolwerk in Utrecht. Naast het vfonds wordt het ‘bewoond’ door de Liberation Route Europe en de projectorganisatie ’75-jaar Vrijheid’. In het pand zijn werkruimten te huur en kunnen bijeenkomsten worden georganiseerd.

Meer nieuws