Veterans’ View officieel in gebruik

26 april 2018

De verhalenbaret Veterans’ View is dinsdag 24 april officieel in gebruik genomen in Doorn. Dat gebeurde met een kleine plechtigheid en enkele speeches. Daarna rolden de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, mr. Boele Staal, en de voorzitter van het vfonds, mr. Robert Croll, samen de schermen voor de opstelling opzij en kon iedereen een kijkje nemen.

Onder het ‘hoofddeksel’ krijgen bezoekers letterlijk een beeld van vijf veteranenverhalen: Korea, Cambodja, Rwanda, Bosnië en Afghanistan. Veterans’ View wordt de komende jaren geplaatst op verschillende openbare plekken om verhalen van veteranen te delen met het algemene publiek. De installatie staat tot 24 mei in Doorn, in het gebouw van de Basis en gaat in de maand juni naar het gemeentehuis in Den Haag. Later dit jaar volgen meer plaatsingen.

Bekijk hieronder de trailer : 

Het vfonds is hoofdpartner van het Nationaal Comité Veteranendag en heeft de helft van Veterans’ View betaald. Recent tekenden beide organisaties een nieuwe intentieverklaring waarin het vfonds aangeeft het werk van het Nationaal Comité Veteranendag ook de komende drie jaar weer financieel te willen ondersteunen. Met name vooral op het gebied van publiciteit en educatie.