Veteranenstrip een succes

13 oktober 2014

Zaterdag 11 oktober zag het stripalbum met tien veteranenverhalen voor het eerst het licht tijdens het stripfestival in Breda. In het album hebben tien verschillende striptekenaars hebben de ervaringen van tien veteranen opgetekend. De striptekenaars mochten  ook allemaal hun eigen omslag ontwerpen, waardoor er een bijzondere reeks is ontstaan van tien verschillende covers, met dezelfde inhoud. De lancering van het stripboek leverde media-aandacht in heel Nederland op.

Het boek is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité Veteranendag en vooral bedoeld om de lessen van veteranen in de klas te ondersteunen. Daarnaast is het ook gewoon te koop in de regulier striphandel.

In het Chassé theater Breda zagen de veteranen van wie het verhaal was opgetekend voor het eerst het eindresultaat. Ze bekeken elkaars werk en de tekenaars signeerden de albums. Libanon veteraan Sjaak Duine: ’ Ik ben onder de indruk van het werk van Anna Staal. Ze is nu net zo jong als ik was toen in naar Libanon ging, en ze heeft zich op basis van een gesprek en drie koppen koffie  geweldig ingeleefd, heel  knap. Het voelt ook als een soort van opluchting en een vorm van waardering dat mijn verhaal nu in dit boek terecht is gekomen.’

Het album is te koop via www.strip2000.nl

Zie hier de foto’s Lancering veteranendagstripboek