Veteranenmedailles 2023

Winnaar Kids Challenge 2023 | Veteranenmedaille

Basisschool de Goede Herder, Groep 5B uit Helmond

Altijd samen

Als je veteraan bent, ben je dat voor altijd (infinity teken). Als veteraan bescherm je iedereen. Vandaar het hart met de handen in verschillende huidskleuren.

Kompas-Oost, Groep 5/6

Veteranentoppers:De medaille bevat de Nederlandse vlag, omdat de herdenking daar plaatsvindt, de hartjes staan voor de overleden veteranen voor hun inzet voor hun land en de bevolking. Het veteranenlogo omdat het een speciale medaille is voor de veteranen en een uitroepteken als waarschuwing voor onveilige situaties.

Kompas-Oost, Groep 5/6

De waarderingsmedaille: Het verhaal op de medaille beeldt de landmacht, de luchtmacht en de marine uit. Het kruis staat voor alle veteranen die gevochten hebben en overleden zijn.

Kompas-Oost, Groep 5/6

De steun aan de veteranenmedaille: De medaille beeldt uit dat er nog weinig veteranen over zijn. De ontwerper hoopt dat zij de wereld blijven redden en dat zij ze blijft steunen. In tie dye is het woord veteraan getekend. Een vliegtuig, een Nederlandse vlag en een veteranenvlag.

RKBS de Klimboom, Groep 7

De dapperheid van een veteraan, blijft door dit medaille voor altijd bestaan.

RKBS de Klimboom, Groep 7

Bedankt voor uw dienst

RKBS de Klimboom, Groep 7

Leef in vrede

 

OBS de Berenburcht, Groep 7/8

Strijdvaardig, in het teken van de Nederlandse Leeuw: De leeuw is het symbool van Nederland en staat voor strijdvaardig en sterk. De oranje V is het teken van Vrijheid en de Veteranen (oranje onze landskleur, samen met de rood-wit-blauwe vlag)

OBS de Berenburcht, Groep 7/8

Voor vrede en vaderland: Onze militairen en veteranen strijden voor vrede in de wereld en doen dat in naam van het vaderland

OBS de Berenburcht, Groep 7/8

Vredesduif: De witte vredesduif is het symbool van vrede en vrijheid. Vrij vliegend door de lucht maar hij komt altijd weer naar de basis terug. De gouden kroon symboliseert Nederland, de Nederlandse Veteraan, de hand met het V teken is het symbool van vrede, vrijheid en de Veteranen

Roos Debets

Oog met kleur: In veel culturen staat het oog voor schoonheid. Dit oog staat voor vrede, veiligheid en kleur die de veteranen hebben gebracht. Bij oorlog en geweld lijkt het of de wereld grijs en zwart is. De veteranen hebben dit met hun ogen veel gezien. Door hun werk hebben ze ervoor gezorgd dat mensen weer de mooie dingen in het leven konden zien en dat er weer kleur kwam. In dit oog zie je bijvoorbeeld een lieveheersbeestje (bescherming en geluk). De regenboog kleuren (LHBTIQA+) + (hoop vrede en troost). Mandela (strijdt tegen apartheid). Een roos (liefde en moed). Het V-team (vrede, vriendschap en vrijheid) en vogels (natuur, vrede en vrijheid). Veteranen bedankt!

KBS De Vonder, Groep 8

Kracht: Op mijn medaille zie je een groot symbool. Dit mooie symbool staat voor kracht. Op dat symbool zie je twee soldaten. Ze staan op dit symbool omdat ik vind dat soldaten voor kracht staan en dat ze nooit bang hoeven te zijn, omdat Nederland ze altijd zal steunen. Samen kunnen we alles aan en krijgen we nog meer kracht!

Basisschool Matthias, Groep 7/8

Het verhaal achter de vrede: De voorkant (het mannetje). Dat is een Nederlandse soldaat die langs het strand aan het lopen is. Hij loopt waar iedereen naar toe ging…. het front. Achter hem zie je de Nederlandse vlag rood, wit en blauw. Het blauwe staat hier voor de zee waar ze hebben gevochten in Normandië. Daar op het blauwe zijn golven en naast het water is het gras. Boven het woord bedankt staan er 3 punten en een streep. Dat was een verzets teken van de Nederlanders.

KBS De Vonder, Groep 8

De verdiende medaille: Ik heb in het midden een peace teken gemaakt voor de vrede Rechtsboven heb ik een leger printje gemaakt omdat je werk wel iets met het leger heeft te maken. Rechtsonder heb ik een Nederlandse vlag gemaakt omdat Nederland is bevrijd, daarnaast heb ik weer een peace teken en een Nederlandse vlag om dezelfde reden. Linksboven heb ik een wereldbol gemaakt omdat je in allemaal verschillende delen van het land komt.

Basisschool De Oversteek, Groep 6

Achter de veteraan: Voor zoveel verdriet. Heb ik de juiste woorden niet. Maar ik wil je omhelzen. Wel duizend armen om je heen slaan. En je kracht geven. Om door te gaan.

Basischool het Atelier, Groep 6

V voor veteraan, vrijheid en vrede: Ik heb eeb V voorop gemaakt omdat dat staat voor Veteraan, Vrijheid en Vrede. Achter de V staat een leeuw, die staat voor Nederland en de vlag op de achtergrond is de Nederlandse vlg (rood, wit, blauw)

 

De Schuilplaats, Groep 7A

De Goede Stap Gezet: U kreeg een uitnodiging en nam het aan. U moest vechten. U moest op reis om te vechten. U moest vechten voor uw leven en het lukte. U moest op reis. U heeft goed gekozen voor uw land. U heeft De Goede Stap Gezet!

De Omnibus, Groep 8C

Zo sterk als een leeuw: Ik vind dat alle veteranen dapper en stoer zijn geweest, of het nou gaat om missies of om tegen de oorlog zijn. De oranje leeuw in het midden staat voor de kracht en de sterkte. Daarboven zie je de 2 grijze zwaarden en de Nederlandse schilden die staan voor trots en macht. De groene bladeren onderaan voor alle vrede in Nederland. De achtergrond is goud met wit, omdat ik vind dat Nederland altijd een stoer en een dapper land is.

Basisschool Nobelhorst, Groep 8

Bene pagnatum est.

Dr. Willem Dreesschool

Medaille

KC de Samenstroom, Groep 6B

The real champions: Onze veteranen zijn echte strijders bij wie vrede op nummer 1 staat. Zij zorgen voor onze veiligheid en wij staan altijd achter onze defensie.

De Benjamin School, Groep 8

vredesduif: Onze medaille is een vredesduif op de achter grond staan 2 fakkels en daar achter de wereld wij vonden de normale blaadjes langs de kant een beetje onorgineel daarom hebben wij iets anders bedacht wij zijn heel dankbaar voor onze vrijheid en daarom hopen we dat onze medaille wint PS de duif houd de fakkels niet vast.

OBS de Tweesprong, Groep 8

De zwarte zwanen: De grote witte zwaan die jullie hier zien staat voor de veteraan. De kleinere zwarte zwanen staan voor zijn of haar goede daden, zoals voltooide missies. Of de angst voor de dood die hij heeft overwonnen door zijn missie te voltooien, ze kunnen ook voor moed staan. Net zoals deze baby zwaantjes de grotere zwaan volgen tot ze zelfstandig worden, zo gaat het ook met de goede daden van de veteraan. Alleen zullen deze zwarte zwanen de veteraan eeuwig bijstaan.

De Benjamin School, Groep 8

veteranen kruis: wij hebben deze veteranenmedaille in verband gemaakt dat wij heel erg dankbaar en heel veel respect hebben voor de mensen die voor ons gevochten hebben en misschien wel overleden zijn. daarvoor hebben we het kruis er in gemaakt. we hebben ook het veteranen logo er in verwerkt. heel erg leuk dat we mee mochten doen

KSH college, Designklas 1H

Vechten voor het nieuwe leven: De helm geeft bescherming aan onze veteranen, net als de geweren die we hebben gebruikt. Daarmee vechten ze voor onze vrijheid.

Basisschool De Oversteek, Groep 6

Vrede: We willen vrede op aarde voor iedereen. Daar helpen militairen mee en in de hemel zijn de mensen de voor onze vrede hebben gevochten, maar het niet hebben overleefd.

De Springplank, Groep 7

‘Kompas wijst naar vrijheid’: De kompas wijst de weg naar de vrijheid. Nederlandse leeuwen hebben een kroon omdat ze vochten voor de vrijheid en ze hebben met stenen zwaarden gevochten. De achtergrond van de medaille moet brons zijn.

Bogermanschool, Groep 7A

De strijder: Ik heb mijn best gedaan om een mooie onderscheiding te maken. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden. Maar ik had een vraag: Kan het dat de medaille in hetzelfde formaat blijft? Anders ben ik bang dat jullie de kleine details niet kunnen graveren. Alvast bedankt! Hij is wel anders uitgelopen en geavanceerder dan verwacht maar dat vind ik alleen maar mooier. Ik hoop dat jullie dat ook vinden. Ik heb nu al 74 woorden verspeeld dus ik ga afronden. Ik vind het heel spannend maar ik weet ook dat ik weinig kans maak. Succes met jureren.

Basisschool de Windroos, Groep 7

Liefde overwint: Ik vind het jammer dat er zoveel oorlog is, maar ben wel blij dat militairen zulk goed werk doen. Daarom heb ik dingen getekend die bij militairen horen, zoals een helm, een geweer en camouflage en heb op het achtergrond een groot hart getekend. Dit heb ik gedaan omdat deze dingen wel bij oorlog horen, maar omdat ik wel denk dat liefde sterker is dan oorlog.

Basisschool de Windroos, Groep 7

Pax et securitas: Dit is het veteranenlogo (dit heb ik geleerd van mijn vader die ook veteraan is) en een slinger met daarin ‘Pax et securitas’. Bovenaan heb ik een zin geschreven die ik mooi vind en bij de veteranen vind passen. Deze zin is: ‘Erkenning en waardering voor jouw inzet namens Nederland’.

Arnhemse Montessorischool

Hoop: Onze medaille gaat over … dat veteranen nooit hebben opgegeven en ze gaven ons hoop. De medaille is in de vorm van de zon, want de zon blijft altijd schijnen. En de militair (veteraan) staat voor respect omdat ze nooit opgaven. Op de achterkant ziet u een zin in allemaal verschillende talen: Pools, Nederlands, Engels en Frans zodat de mensen het kunnen lezen. U ziet op de achterkant ook klaprozen in een tijdlijn, want dat zijn de eerste bloemen die leven als alles kapot is. Het peace teken staat voor vrede in ons land, waar we heel blij mee moeten zijn. Dit was ons verhaal, hopelijk is het duidelijk.

OBS de Tweesprong, Groep 8

Non semper felix: Je ziet hier een klavertje vier waarvan een blaadje wordt afgetrokken. Er staat op ‘non semper felix’en dat betekent ‘niet altijd geluk’. Want veteranen hebben niet altijd geluk. (deze medaille krijg je als je in een bijna dood situatie hebt gezeten) Respect!

Basisschool de Windroos, Groep 7

VETERAAN: Ik heb op het internet onderzoek gedaan naar het leven van veteranen en kwam daarbij voorbeelden tegen van verschillende medailles die veteranen kunnen hebben. Omdat veteranen deze medailles allemaal hebben verzameld tijdens hun werk als militair, vind ik dat de veteranenmedaille hier ook een verzameling van moet zijn. Daarom heb ik een medaille ontworpen die bestaat uit allemaal onderdelen van verschillende medailles, zodat dit echt hun carrière laat zien.

Arnhemse Montessorischool

John Dennet and the bridge: Ik heb het getekend omdat Nederland bevrijd werd in de oorlog en anders zouden we misschien nog bezet zijn door Duitsland. Peace teken met regenboogkleuren: In sommige landen mogen mannen elkaar niet kussen, dat word je opgepakt. Voor mij is vrijheid niet alleen geen oorlog meer maar dat je ook vrij keuzes mag maken. De andere kant van de medaille de brug is in Nederland een belangrijk ding dus heel veel veteranen kennen het ook want als je in Nederland hebt gevochten is het een van de belangrijkste slagvelden. We zijn dankbaar voor de vrede en zullen de oorlog nooit vergeten. WE LOVE OUR HEROES!!!!

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6 B

de geëerde: wij hebben onsen medaille de geëerde genoemd omdat de mensen geëerd zijn door de wereld.Ze hebben zichzelf voor de mensen opgeofferd. Daarom hebben wij de medaille gemaakt omdat het de mensen eerd. De wereldbol staat voor redding en de handen staan voor kameraadschap De klavertje vier staat voor geluk. Vriendelijke groet Yana Esinet Febe Ciara Esmee Joey en Colin.

KSH college, Designklas 1 M/V

Vrijheidsveteraan: De vrijheidsveteraan vecht voor de vrijheid van iedereen.

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6 B

de veteraan: Onze veteranen hebben voor vrede gezorgd. Kameraadschap zorgt voor vertrouwen.Onze veteranen van Nederland verdienen een medaille. De leeuw staat voor kracht en moed. En de wereld staat voor kameraadschap en vrede. Wij vinden het echt erg wat jullie hebben gezien enmeegemaakt. Daarom krijgen jullie een medaille. De vlag staat voor Nederland. Veel plezier er mee veteranen.

Arnhemse Montessorischool

De vredescirkel: Bij mijn medaille gaat het erom dat er weer vrede is op aarde, want dat vind ik het belangrijkst wat er is. Het is niet fijn om oorlog mee te maken want het doet pijn. Alle landen die meegevochten hebben om Nederland te redden, zijn even belangrijk en de vredestekens in mijn medaille zijn fijn en vrede is het beste wat er kan zijn

Arnhemse Montessorischool

Parachutes: het is een goudsbloem want die is bijzonder en alle veteranen zijn helden het is een veteraan die parachute springt aan een denkwolkje omdat wij het heel erg vinden dat heel veel mensen er nog heel veel aan moeten denken

Arnhemse Montessorischool

Golden memories: Golden memories staat voor gouden herinneringen. Voor mij is dat de John Frostbrug van de film op de brug in Arnhem. Maar voor anderen is dat iets heel anders. De brug op de medaille staat voor alle goede daden en de pijnlijke maar waardevolle herinneringen. De goudsbloem staat voor het verhaal van Louise Helmich: ze mocht er bij zijn toen Wilhelmina op bezoek kwam. Louise had een goudsbloem geplukt. Maar toen hoorde ze dat Wilhelmina niet meer zou komen. Ze zei dat ze het niet erg vond want ze was al blij dat ze wilde komen. Toen gooide ze de goudsbloem weg. En daar komt de goudsbloem op de medaille vandaan.

Bogermanschool, Groep 7A

U bent altijd sterker dan u denkt: Ook al krijgt u kilo’s aan emotionele bagage op uw bordje en lijkt de wereld voor je neus in te storten. U bent sterk, ik herhaal: U bent sterk. Vaak vragen we ons van tevoren af hoe we ooit door een lastige periode heen gaan ploegen. Ik had het ook, het leek wel of ik de Mount Everest moest beklimmen zonder gereedschap en klimervaring. Maar uiteindelijk is het toch gelukt. Kijk maar eens naar alle moeilijke dingen die u hebt gehad.

Arnhemse Montessorischool

Vredesster: Mijn medaille heet de vredester omdat hij de vorm van een ster heeft en omdat hij voor vrede staat. Ik heb er een klaproos op gezet omdat dat de eerste bloem is die na de oorlog gaat bloeien en dat geeft hoop. Ik heb er een aardbol op getekend en er “freedom” boven geschreven omdat feteranen mensen over de hele wereld verspreid in vrijheid laten leven . feteranen zijn helden omdat ze vrede in de wereld brengen en daarom heb ik “hero” er op geschreven. Ik wil de medaille goud maken omdat feteranen de eerste plaats verdienen

KSH college, Designklas 1H

Overwinning: Onze leeuw staat trots in het midden van onze medaille. Het staat symbool voor het gevecht dat onze veteranen hebben gedaan. Het kruis staat voor het geloof in de overwinning van het recht.

Noa Bulthuis

Het gouden symbool van waardering: ik doe mee aan deze challenge omdat ik het heel erg belangrijk vind alle veteranen een medaille krijgen die hun trots maakt en die ze meer dan verdienen. Ik zou deze prijs dan ook niet willen winnen voor mijn klas, maar voor mijn vader. Mijn vader en oom zijn zelf meerdere keren uitgezonden geweest naar voormalig Joegoslavië. Door veel gebeurtenissen daar heeft mijn vader PTSS opgelopen.

SWS de Syl, Groep 7/8

Veteranenmedaille

Graaf Reinaldschool, Groep 7

Hand in hand: Op het medaille staan twee handen die elkaars hand schudden dit is een teken van broederschap en vrede. De veteranen tonen veel broederschap door hun leven te geven voor hun kameraden. Daar kunnen wij in de klas vaak nog wat van leren. Daar staat in het Engels je heb je moed laten zien. Het staat in het Engels om dat dat de Internationale taal is en iedereen mag snappen dat we trots zijn op onze militairen. Door het Wilhelmus toe te voegen laten we zien dat ze ondanks dat ze Internationaal te werk gaan ook alles voor Nederland zouden doen. Aan de zijkant zie je de hand van een soldaat die salueert.

Joep Haest

De leeuw van Nederland zoals wij die allen kennen⁠. Maar nu ook in zijn klauw een veteranen logo voor het land⁠. Aan het lint veteranen van heden en nu die ons zijn heen gegaan voor hun missie werk passie en voor het land⁠. 2022-2023

Basisschool De Oversteek, Groep 6

Militair: Verhalen van militairen Van soldaat tot generaal: iedere militair heeft een eigen verhaal. Honderd duizend verhalen in de loop der tijd. Gediend onder de meest vreselijke omstandigheden. De ervaringen van mannen, vrouwen, jong en oud. Vroeger en nu laten zien dat de krijgsmacht in de eerste plaats bestaat uit mensen.

Basisschool de Kinderbrug, Groep 8

Na oorlog komt vrede: Wij zijn groep 8 van de Kinderbrug.Wij hebben een medaille gemaakt voor jullie omdat jullie het meer dan verdienen en omdat jullie zoveel strijd hebben geleverd voor de vrede.Aan de linkerkant zie je de kant waar vrede is omdat de oorlog daar net voorbij is. Het is daar een groot feest zoals je ziet, want de veteranen zijn daar geweest om de oorlog te beëindigen. Aan de rechterkant is het een en al ellende, want de veteranen zijn daar nog niet geweest. Dat laat maar weer zien hoe belangrijk jullie zijn! Bedankt voor alles!

Basisschool Parelburcht, Groep 5

Goed gedaan, bijna iedereen gered: De medaille is gemaakt voor de veteranen die heel erg hun best hebben gedaan om iedereen te redden. Wij vinden dat ze dit heel goed hebben gedaan.

Basisschool Parelburcht, Groep 5

Tegen de strijd, voor de vrede: Deze medaille is gemaakt voor de veteranen die hebben gestreden in de strijd voor onze vrede. Vandaar dat we hebben gekozen voor het vredesteken en de klavertjes vier voor geluk.

Basischool de Kinderbrug, Groep 8

Anti-oorlog duif: Wij hebben een medaille gemaakt om jullie te eren.Er zit een donkere kant met oorlog en duister gebeuren en een kant met de zon en blije mensen. De duif is een soort van leger, jullie dus. Hij zorgt dat de zon weer gaat schijnen aan de donkere kant waar oorlog is. Overal waar het leger (de duif dus) komt wordt er vrede gemaakt, dat is te zien aan de gele gloed. Het lint van de medaille heeft de Nederlandse vlag erop omdat heel Nederland dankbaar is dat jullie gevochten hebben voor ons leven!

Basisschool Parelburcht, Groep 5

De vredesduif: Deze medaille is gemaakt voor de veteranen. Het is belangrijk dat er vrede is. Een duif staat symbool voor de vrede en het takje voor nieuwe leven.

KSH college, Designklas 1 H

Kracht en doorzettingsvermogen: De trotse pauw heeft een witte anjer in zijn snavel. De betekenis is doorzettingsvermogen. Hiermee respecteren we hun verzet tegen onrecht en spreken we waardering uit voor onze veteranen.

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6B

de wereld van vrede: De veteranen Ons onderwerp is vrede op aarde. En het belangrijkste is kameraadschap! Onze medaille heet: De wereld van vrede.We hopen dat jullie het mooi vinden! En we hebben de leeuw gedaan omdat het voor Nederland staat.De veteranen zijn over de hele wereld gereisd dus vandaar de wereldbol. Iedereen mag zichzelf zijn, vandaar de handen die elkaar vasthouden in andere kleuren huid.Vrienden moeten elkaar vertrouwen bij dit werk.Tijdens de reis brengen jullie vrede in een ander land, vandaar die vredesduif. Jullie zien de Nederlandse vlag dat hebben we gebruikt omdat jullie uit Nederland komen.

KBS De Vonder, Groep 8

Strijder: Deze medaille is speciaal ontworpen voor alle veteranen van Nederland, omdat ze heel hard hebben gestreden voor heel veel landen waar het echt nodig is. Op deze medaille zie je een grote gouden V die staat voor Vrede, Vrijheid en Veteraan, omdat ze voor vrede en vrijheid hebben gestreden. Je ziet in silhouet een veteraan en een militair. Ook zie je een wereld die wordt gedragen door een hand. Ook zie je een kroon die staat voor de Nederlandse kroon. En je ziet nog de Nederlandse vlag.

Mgr. Zwijsenschool, Groep 7B

Respect en vrede: We zijn super trots en dankbaar wat jullie voor ons hebben gedaan! Daarom hebben we een medaille gemaakt. Onze medaille staat als symbool voor de waardering en voor het risicovolle werk dat jullie in het verleden als militair in de naam van de samenleving hebben verricht. Jullie hebben ons bevrijd van oorlogen en andere heftige gevechten. En ook altijd in zo’n pak lopen is toch veel te heet? Maar gelukkig vinden jullie dat niet erg. We bedanken jullie elke keer weer met Veteranendag. We hebben voorzichtig maar hard ons best gedaan op onze medaille! En daarbij hopen dat jullie een leuke dag hebben en van onze medaille kunnen genieten.

KBS De Vonder, Groep 8

Soldaat: Jullie zien een medaille waar een tekst op staat overwonnen maar niet gestorven in het Latijns. En jullie zien een vliegtuig, die staat voor de veteranen die in de luchtmacht hebben gezeten. De tank staat voor de veteranen die in de landmacht zaten en het bos staat voor het gebied waar gevochten is.

KBS De Vonder, Groep 8 Manta’s

De vredesduif: De vredesduif beschermt de kroon net als veteranen ons koninkrijk beschermen van al het kwaad. Ook staat de vredesduif voor vrede en door de veteranen hebben we nog steeds vrede. Ook hebben wij de kroon op de duif gemaakt omdat het een zware last voor de duif is net zoals het Koninkrijk beschermen.

Basisschool De Goede Herder, Groep 5B

Trots: De veteranen vlag en het veteraan logo is iets om trots op te zijn als een overwinningskrans.

KBS De Vonder, Groep 8 Zee-egels

vrijheid medailles voor veteraan: Ik heb deze gemaakt, omdat ik vrijheid belangrijk vind en ook omdat ze hebben gestreden voor de vrijheid. Ik heb daarom ook een vrijheids vogel gemaakt. en de veteraan logo omdat ze daar trots op mogen zijn en als laatste 5 sterren je hebt ook altijd bij een hotel sterren en dan in 5 het hoogst en dit is dan ook 5 want ze zijn zo goed. en een nederlandse vlag omdat wij nederlanders zijn en daar mogen we trots op zijn.

Basisschool het Atelier, Groep 6

de Vrijheidsduif: De medaille heeft aan de bovenkant camouflage en aan de onderkant de Nederlandse vlag, niet helemaal om het te laten lijken dat de camouflage ook echt over de vlag gaat en op de vlag is een schild met de vrijheidsduif erop en dat ziet er zo uit: (plaatje duif).

Basisschool Nobelhorst. Groep 8

Dag en nacht

Mgr. Zwijsenschool, Groep 7B

Veteranen: Eerst willen wij zeggen dat wij trots op jullie zijn en dankbaar voor onze vrijheid, wij kennen geen oorlog. Maar het is er wel… In de 2e wereldoorlog ging het over wie je was, waar je in geloofde. In Syrië, zuid-Soedan en nog veel meer landen is er nog oorlog landen zoals Oekraïne en Rusland. Maar jullie hebben heel veel goeds gedaan voor ons en voor elkaar. En daarom deze mooie medaille. Het heeft een betekenis, wij willen zo graag laten zien wat vrijheid is en hoe belangrijk het is.

Basisschool de Omnibus, Groep 8a

De anjer van vrede: Op de medaille staat een anjer. Een (witte) anjer wordt vanwege de betekenis, toewijding en doorzettingsvermogen, ook wel gezien als ‘vrijwilligersbloem’. Ook staat de witte bloem symbool voor verzet, en voor respect en waardering voor veteranen. De tekst er omheen is: Hard werken wordt beloond – Wie zijn/haar leven door vrede wilde geven, mag best een dag in het zonnetje staan. Deze tekst vinden wij mooi en passend bij het werk wat de veteranen hebben gedaan. We hebben er een lint bij gedaan met de kleuren oranje, rood, wit en blauw.

Mgr. Zwijsenschool, Groep 7B

Het eerbetoon aan de veteranen: Omdat veteranen de oorlog hebben meegemaakt hebben we in het midden een camouflage helm (oorlogshelm) getekend. In het eerste vak hebben we een van de stranden waar de oorlog ook speelde: de Omaha Beach, er staan nu heel veel witte kruisen kaarsrecht achter elkaar om te herdenken wie er allemaal in de oorlog hebben gevochten en die in de oorlog zijn overleden. In het tweede vak hebben we een tank getekend, die gebruikten ze om onopvallend hun taak te voltooien. In het derde vak hebben we een broche getekend die ze vaak op hun uniform droegen met de herdenking. In het vierde vak hebben we het veteranen logo getekend want daar draait dit hele werkstuk om. En als laatste hebben we in het vijfde vak de vlag van Nederland gemaakt. We zijn trots op de veteranen!

Basisschool de Kinderbrug, Groep 8

Respect voor veteranen!: We hebben een gewonde veteraan getekend omdat veteranen altijd door zullen gaan ook al zijn ze gewond. We hebben een zon getekend omdat op de donkerste oorlogsdagen de zon zal blijven schijnen. We hebben een militair en een kraai getekend omdat een militair altijd kracht heeft om door te gaan en een kraai staat voor kracht. We hebben het vredesteken getekend met de vredesduif omdat veteranen elkaar niet dood willen schieten, ze willen vrede. En we hebben een getint en een blank persoon getekend want vrede is voor iedereen!!

Mgr. Zwijsenschool, Groep 7A

Voor alle veteranen: Ik ben zo trots op jullie, daarom willen we jullie een HOERA wensen. Jullie hebben gestreden voor onze vrijheid daarom geven we jullie een kleinigheid. De soldaten die ons hebben gered, hebben daarvoor het leven op spel gezet. Wij willen jullie alles schenken en zullen altijd aan jullie denken. Jullie werden wel opgejaagd maar jullie hebben allemaal een poging gewaagd. Jullie hebben dit verdiend, wees een held en onze vriend!!! Jullie zijn misschien gewond maar niet verslagen 🙂 🙂

De Schuilplaats, Groep 7A

Vechten voor de vrijheid: Naar andere landen om mensen te redden en je familie achterlaten. Wij hebben respect voor jullie. Blijven doorzetten. Elkaar ondersteunen. En vooral God blijven dienen!

Basisschool de Omnibus, groep 8a

De veteraan van vrede: Op de medaille staat een witte anjer in het midden. Deze staat voor doorzettingsvermogen en is het teken van verzet en voor respect en waardering voor veteranen. Deze witte anjer staat in een vredesteken. Met de kleuren van de Nederlandse vlag. Aan de linkerkant wappert een Nederlandse vlag en aan de rechterkant staat de Nederlandse leeuw. Aan de buitenkant staat ‘veteraan der Nederlanden’ en de landen waar de veteraan is geweest gegraveerd.

Mgr. Zwijsenschool, groep 7A

De wereld van alle mensen!!! : Je zou vast denken wat heb ik getekend? Ik zal je het uitleggen. Als je goed kijkt zie je 2 pistolen. Die staan daar omdat de wereld niet alleen leuk is voor iedereen. want mensen verschillen, in geloof, uiterlijk en cultuur. jullie hebben er voor gekozen om ons land te verdedigen. en dat is niet zo makkelijk. Jullie zorgen voor de vrijheid ons land. Maar de wereld is niet alleen maar geweld zeker niet!! Want als je nog een keer goed kijkt zie je ook een blij gezichtje! Die staat voor blijheid en gezelligheid. Als jullie er niet waren geweest was Nederland een stuk anders geweest.

Basisschool De Goede Herder, groep 5B

De Nederlandse veteraan: Helemaal bedekt met de Nederlandse vlag met in het midden het veteranenlogo. Hiermee willen we uitstralen dat we trots zijn op de Nederlandse veteraan.

De Omnibus, Groep 8C

Rood, wit, blauw voor jou: Ik heb de kleuren rood, wit, blauw en oranje gekozen omdat het typisch Nederlands is. Ik heb ook 2 zwaarden, omdat de veteranen vechten, het zijn er 2 want twee partijen vechten tegen elkaar. Ik heb bladeren gemaakt als teken van vrijheid.

Kindercentrum de Ontluiking, groep 7/8

Veteranen aan de top

Dr. Willem Dreesschool, Groep 5

Onze vredemakers: Het is een eer om een medaille te maken voor jullie. broederschap en vriendschap is belangrijk. Daar gaat onze medaille over. Daarnaast zien we veteranen als vredemakers. Zij proberen de oorlog tussen landen te stoppen.

IKC Merwede, Groep 8

Oude soldaat, nieuwe held: Mijn verhaal achter de tekening is een oude soldaat en zijn zoon. De jongen ziet zijn vader als held en wil net als ze vader strijden voor vrede en veiligheid. Hij is trots op zijn vader en wat hij heeft betekend voor Nederland en de wereld. Op de medaille zie je verder het logo van de veteranen waar vader trots op is en draagt de jongen een cape als superheld, omdat veteranen helden zijn.

Graaf Reinaldschool, Groep 7

Ying en Yang: Wij hebben dit gemaakt omdat Ying en Yang en de kooikarpers staan voor de balans. De militairen moeten balanceren tussen vechten en plezier met hun kameraden. We hebben het klavertje vier ook voor het geluk. Dat kunnen onze helden die vechten voor onze vrijheid wel gebruiken.

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6A

Trots op jezelf!: We hebben een tank getekend omdat sommige veteranen erin gereden hebben en ze hebben Nederland ermee beschermd . Je moet trots zijn op jezelf voor wat je hebt gedaan voor andere mensen die in oorlog leven. Moet je even nagaan wat je voor anderen doet. Je zit daar misschien wel een paar maanden of wel een jaar! Jullie betekenen heel veel voor ons. Jullie staan er altijd klaar voor iedereen. En dat vinden wij fantastisch goed van jullie! Wij willen ook graag iets teruggeven aan jullie. En vergeet niet trots op jezelf te zijn!

Basisschool Matthias, Groep 7/8

De supersterren: Ik vind dat deze plaat moet winnen, omdat dit gewoon al dé medaille is, het kan niet beter. De vlag, het vredes teken en nog veel meer en niet te vergeten het woord pacem, dat betekent vrede en vrede is heel belangrijk. Veteranen zorgen daarvoor. De kleuren in de medaille heb ik erin gedaan voor de vrolijkheid, wat er is als iedereen weer goed terugkomt. Verder is het super dat de veteranen een eigen vlag hebben. Die hang ik ook altijd op, want mama, papa en opa zijn veteranen. Heel leuk, maar ook weer niet leuk want daardoor zijn ze soms weg. Ik ben trots op alle veteranen.

Bernard Lievegoed College, Klas 7D

Athena vereert Veteraan: Ons idee voor onze medaille is: Athena, de Griekse godin van de beheerst gevoerde oorlog en daarnaast van de wijsheid en kunst ,is te herkennen aan haar helm en speer. Zij overhandigt aan de oorlogsheld Veteraan, het schild als dank voor zijn diensten. Deze diensten zijn uitzonderlijk belangrijk geweest voor ons land en we kunnen nooit dankbaar genoeg zijn voor deze held. Veteraan is te herkennen aan speer en vredesteken met handen.

De Omnibus, Groep 8C

Oranje zal overwinnen: k heb de kleuren Rood, Wit, Blauw en Oranje gebruikt, want dat zijn de kleuren van Nederland. Ik heb het logo van de veteranen getekend, want dat laat zien dat het voor de veteranen is. Daaromheen zit een strook met bladeren, de bladeren heb ik getekend voor het teken van vrijheid, want de veteranen vechten voor vrijheid. Ik heb ook nog de Nederlandse vlag gemaakt die natuurlijk niet kan ontbreken. Ik heb ook het logo van de veteranen en de bladeren met een lijmpistool gemaakt om het 3D te laten lijken.

KC de Samenstroom, Groep 6B

United as one: Op deze medaille zie je alle strijdkrachten met elkaar in verbinding. In het midden staat het veteranenlogo en die zouden we graag verweven zien door alle krachten.

OBS de Tweesprong, Groep 8

De witte duiven: De witte duiven vliegen weg van de oorlog(en) en staan voor liefde, vrede en trouw.

Bogermanschool, Groep 7A

We strijden om de vrijheid: Ik heb dit getekend: de helikopter, de tank, het marineschip en het busje met het Rode Kruis, zodat niet alleen de land- of luchtmacht er opstond maar dat iedere soldaat hetgene waarmee hij of zij heeft gewerkt, ziet en weet ‘Er wordt ook aan mij gedacht.’

Kindercentrum de Ontluiking, Groep 7/8

Wereldvrede-medaille

KBS De Vonder, Groep 8 de Zee-egels

Vrij Nederland door de veteranen: Ik heb een pistool getekend, omdat de meeste veteranen wel een pistool gebruiken. De regenboog staat voor de vrijheid van de landen. De camouflage staat voor dat de veteranen vaak camouflage pakken aan hadden, vooral met licht en donker groen. Ik vond het belangrijk omdat als je in normale kleding op de grond zou liggen dan werd je sneller gespot dan met camouflage kleding. Ik heb de Nederlandse vlag getekend omdat we in Nederland wonen en de Veteranen vlag, omdat de veteranen ons land dapper beschermen.

De Springplank, Groep 7

Vrijheid door veteranen: Het vrijheidslogo komt uit het logo van de veteranen omdat de veteranen hebben gevochten voor onze vrijheid. De lauwerkrans staat voor vrede.De achtergrond van de medaille moet zilver worden.

IKC Merwede, Groep 8

Oude soldaat, nieuwe held: Mijn verhaal achter de tekening is een oude soldaat en zijn zoon. De jongen ziet zijn vader als held en wil net als ze vader strijden voor vrede en veiligheid. Hij is trots op zijn vader en wat hij heeft betekend voor Nederland en de wereld. Op de medaille zie je verder het logo van de veteranen waar vader trots op is en draagt de jongen een cape als superheld, omdat veteranen helden zijn.

IKC Merwede, Groep 8

Gevochten voor vrede: Onze medaille staat vol met symbolen. Bescherming, want de veteranen hebben ons zo goed beschermd. Doorzettingsvermogen, want ze zijn ondanks alle wonden steeds doorgegaan. Ster, want ze zijn de sterren van Nederland . De tulpen, omdat ze in de tweede wereldoorlog tulpenbollen aten daarom zijn er tulpen. Vergeet-me-nietjes voor staan voor dat de veteranen verdienen niet vergeten te worden. De kraai vertegenwoordigt het levenswiel sterk de kracht van het Noordwesten. De dingen op de kraai zijn medailles en Nederlandse vlag.

De Springplank, Groep 7

Nederland streed voor vrijheid: De kroon staat voor dat ze hebben gevochten voor de vrijheid, verder zijn de kleuren van de Nederlandse vlag te zien. Op de medaille is zilver te zien en de achtergrond moet goudkleurig worden.

IKC Merwede, Groep 8

Voor ons land: Ik heb een medaille gemaakt en daar ga ik een verhaal erbij vertellen. Op mijn medaille zie je een oorlogsgebied met een Nederlandse vlag in het midden. Het oorlogsgebied is helemaal grijs en allen de vlag is gekleurd. Dat heeft de betekenis dat al de militairen voor ons land vechten, en dat ze het allemaal doen voor onze vrijheid. Er ligt staat ook een pistool tegen de vlag aan. Dat heeft de betekenis dat er veel militairen zijn omgekomen voor ons land.

Tiamo & Lavinia Verburgt

Reizende Strijders: Onze veteranenmedaille is gebaseerd op waar wij aan dachten bij veteranen. De 3 V’s van het VTeam (vrede, vriendschap, vrijheid) staan erop aangezien we deel zijn van het VTeam. Ook staat er een tank op vanwege het reizen en vechten. Als laatste hebben we de veteranenvlag en het veteranenlogo erop gemaakt. We vinden dat dat de kenmerken van de veteranen zijn. Wij vinden het heel belangrijk wat de veteranen gedaan hebben voor ons land. Mooi dat wij op deze manier iets terug kunnen doen voor hun.

Basisschool Nobelhorst, Groep 8

Ere-medaille

KC de Samenstroom, Groep 6B

Wij zijn samen één: Onze defensie zorgt voor onze veiligheid en voor vrede. Dit doen zijn op land, op zee en in de lucht.

SWS de Syl, Groep 7/8

Veteranenmedaille

De Schuilplaats, Groep 7A

Vallen maar toch weer opstaan: Tijdens het gevecht vallen er slachtoffers. Zij kunnen niet meer opstaan, maar er zijn ook veteranen die verdergaan met de strijd, zodat ze zorgen dat andere landen weer op kunnen staan! We denken vooral aan de veteranen die niet meer kunnen opstaan, maar toch hun leven hebben gegeven!

Graaf Reinaldschool, Groep 7

De beste veteraan: Veteranen vechten door de hele wereld. Daar zijn wij blij mee, zij proberen de oorlog te stoppen. Maar soms lukt dat niet en gaat de oorlog ook door. En als ze iets goed hebben gedaan verdienen ze een medaille en die hebben wij gemaakt met een tank en onze Nederlandse vlag daar zijn we trots op. Aan de zijkant zie je de explosies waar de veteranen mee te maken hebben gehad/hebben. Dit vinden wij heel spannend, daarom wilden we ze zo indrukwekkend mogelijk maken.

Mgr. Zwijsenschool, Groep 7A

Belangrijk!!!: Onze nummer bescherming onze nummer 1 inzetting onze nummer 1 hulp onze nummer 1 bescherming. jullie beschermen ons. als jullie dat niet hadden gedaan was het mischien heel anders geweest onze nummer 1 inzetting. jullie zetten jullie meer in voor Nederland dan jezelf. als jullie dat niet hadden gedaan was het heel anders geweest. onze nummer 1 hulp jullie helpen ons. als jullie dat niet hadden gedaan was het meschien heel anders geweest jullie zijn belangrijk voor ons en iedereen hou dat zo!

KSH college, Designklas 1M/V

Vliegen naar Vrijheid: Ik heb gewerkt in lagen; De onderste laag is een wereldbol, daarover heen staat een Peace logo. Dat staat dus voor vrijheid over de hele wereld. De vredesduif staat voor de bewuste keuze van de veteraan om hiervoor te vechten.

Basisschool de Omnibus, groep 8a

De kroon op het werk: Op de medaille staat een kroon. De kroon hoort bij de bijzondere voorwerpen die bij de functie van een koning horen. Mensen hebben altijd en in bijna alle culturen hun rang onderstreept door iets bijzonders op hun hoofd te dragen. Om de kroon heen staat een lauwerkrans. Een lauwerkrans van laurierbladeren is door de groene bladeren een symbool van eeuwig leven, eeuwige vriendschap, overwinning, roem en eerbetoon. Wat volgens ons perfect past bij het werk wat de veteranen doen/hebben gedaan.

Basisschool De Wingerd, Groep 7

Vrede voor de veteranen: Dit is mijn verhaal over de medaille die ik heb gemaakt. Ik heb een veteranen logo in het midden gemaakt, omdat ik dat een mooi teken vind voor de veteranen. Veteranen is een betekenis van iemand die al op uitzending is geweest. Ik vind dat veteranen bijzonder zijn omdat ze zoveel durven en omdat ze ook soms strijden voor hun leven. Ik vind de dodenherdenking bijzonder als je nadenkt wat veteranen toen hebben gedaan. Het groene dat ik heb geverfd is bedoelt als de kleur legergroen. Ik heb dat idee bedacht omdat de pakken die het leger aan heeft ook legergroen zijn.

Basisschool Matthias, Groep 7/8

Vrijheid is alles: Doordat Nederland vrijheid heeft, hebben we een kans gekregen om onze dromen waar te maken. Ook staat het regenboog peace teken voor iedereen is gelijk. Iedereen verdient vrijheid. Vrijheid is de kans om verder te gaan in het leven. Het peace teken staat voor dat we dankbaar zijn dat de soldaten en veteranen voor Nederland en meer landen hebben gevochten. Vooral respect voor hen. Geen oorlog=the best. Maar met deze medaille staat voor dat iedereen gelijk is en vrijheid (nodig) heeft voor het leven. En dat we super trots zijn op wat de veteranen voor ons hebben gedaan.

Kindercentrum de Ontluiking, Groep 7/8

Beker van veteranenvrede 

Nessa van Heek

Superbus: 
Voor mijn ontwerp heb ik inspiratie gehaald uit het Draaginsigne Veteranen. De V-vorm die symbool staat voor veteraan, vrede en veiligheid wilde ik ook terug laten komen in mijn medaille. Veteranen dragen deze speld altijd met veel trots en ik hoop dat ze ook met trots deze medaille zullen dragen. Net als dat ik vind dat wij als Nederland trots moeten zijn op onze veteranen. Daarom ook het woord “Superbus” op de medaille. Naast de V-vormen heb ik ook een lauwerkrans op mijn medaille gemaakt. De lauwerkrans staat onder andere symbool voor eeuwige vriendschap en eerbetoon. Betekenissen die voor elke militair en veteraan belangrijk zijn. Het geheel van mijn mediale is een extra erkenning voor de inzet die militairen hebben geleverd. Voor Nederland en voor de wereld.

KBS De Vonder, Groep 8 de Kogelvissen

Overwinning: Op deze medaille zie je een soort van krans, namelijk een lauwerkrans, een lauwerkrans staat voor teken van overwinning. Je ziet ook een logo die staat voor erkenning en waardering voor het werk dat veteranen hebben gedaan. Deze twee logo’s zijn samengevoegd omdat ze veel hebben gedaan voor Nederland en voor andere landen die in oorlog zijn. In de medaille heb ik de kleur oranje verwerkt, omdat veteranen vaak nare dingen hebben meegemaakt en de kleur oranje staat voor een warme, vrolijke positieve energie. De Nederlandse vlag heb ik er natuurlijk ook in verwerkt omdat ze het Nederlandse leger hebben gediend.

KBS De Vonder, Groep 8 de Kogelvissen

Vrede, maar pijn: In deze medaille zie je een veteraan die net een oorlog had gewonnen, veel mensen heeft gered en er is nu vrede in het land, maar er zijn veel mensen omgekomen. Ik heb ook de veteranen vlag gemaakt, omdat veteranen dapper zijn en redden veel levens. Ook als ze hun eigen leven op het spel moeten zetten.

Basisschool het Atelier, Groep 6/7

Niemand is belangrijker dan het team: Ik heb gekozen voor de drie plekken waar ze allemaal zijn: land, water, wolken. Veteranen brengen zoveel. Daar moeten mensen dankbaar voor zijn want ze beschermen ons oftewel de mensheid. En ze hebben discipline en nog veel meer, De belangrijkste woorden van de veteraan zijn: moedig, veerkracht, teamwork, vind.

Basisschool De Wingerd, Groep 8B

Peace Forever: Mijn medaille staat voor vrede op aarde en dat er geen oorlog meer komt.

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6A

Vrijheid in alle landen: Veteranen hebben voor onze vrijheid gevochten. Ze helpen ons als we het moeilijk hebben en als er wordt gevochten in andere landen. Ze helpen die landen en gaan ook op een vredesmissie. De vogeltjes staan voor vrijheid en de handen staan ook voor vrijheid. Ook hebben we takjes van twijgen getekend, deze staan voor een nieuw begin. Het duifje staat voor vrede. De F-16 staat erop omdat ze andere landen helpen in de oorlog. De klavertjes vier staan voor geluk. We hopen dat er geen oorlog meer is. We hopen dat er nooit meer oorlog is in de wereld!

Basisschool de Oversteek, Groep 7

De vroeger vs. nu veteranen medaille

KSH college, Designklas 1M/V

Helden van de wereld

Basisschool ’t Getij, Groep 5/6A

De hulp: De oorlog die ik (Tarek) meegemaakt heb, waren er schoten, pistolen en reden er tanks door het land. En er waren gebouwen stuk en toen kwam er hulp van de militaire van nederland naar Afghanistan . Dus werd het land gered.Er waren mensen naar Nederland gelopen en soms met de bus. In de tas die ook op de tekening staat daar zaten medicijnen in. En daar kwam toen ook een militair uit een chinook. Die bracht medicijnen voor gewonde mensen. Daarom is deze onderscheiding voor alle veteranen zo belangrijk. Om te laten zien wat ze allemaal voor ons gedaan hebben! Tarek, Eline, Leja, Lamar, Ryan, Erikje, Lotte, Wessel en Lieke van Basisschool t’Getij.

Basisschool De Wingerd, Groep 7

Respect: We hebben de vlaggen gekozen ” omdat Amerika en Nederland goed konden samen werken. Daarom ook in all support. Het V-teken omdat we blij zijn met de gepensioneerde veteranen. Die op uitzending zijn geweest die ons hebben geholpen met de vrijheid van ons land en de landen waar gevochten werd. De groene stippen omdat we respect hebben voor de militairen die hun best hebben gedaan. We hebben niet geknipt omdat het niet heel origineel was. Maar we blijven respect hebben voor de veteranen en militairen die voor ons hebben gevochten. Dus daarom deze medaille. Steun in alle vrede.

De Benjamin School, Groep 8

Onze helden: wij hebben het logo van de veteranen in het groot getekend in de rand hebben we nederlandse vlaggen getekend we hebben geprobeerd hem de blaadjes een cool effect te geven en de titel vonden wij goed omdat de veteranen echt onze helden zijn we hebben heel vel respect voor ‘onze helden’! dus we hopen dat we winnen en we vinden het heel leuk dat we dit voor hun mochten doen!

Basisschool de Oversteek, Groep 7

De gouden

Basisschool het Atelier, Groep 6/7

Denk niet aan problemen maar aan oplossingen: ik heb gekozen voor deze zin omdat het positief klinkt. en het teken staat voor: dat ze altijd doorgaan en nooit opgeven.

Basisschool het Atelier, Groep 8

Veteranenkroon: ik heb voor dit ontwerp gekozen omdat: de oneindigheidstekens omdat de veteranen nooit mogen opgeven. En ik heb voor de kroon gekozen omdat veteranen voor ons koninkrijk strijden.

Basisschool De Wingerd, Groep 8A

Brothers in arms: Ik vind dat alle veteranen een medaille verdienen. Niet alleen een medaille van volwassenen, maar ook van kinderen. Goed dat jullie die hebben gedaan….

Basisschool het Atelier, Groep 7

wij beschermen wat ons dierbaar is: Deze medaille is mooi. Hij bestaat uit verschillende betekenissen. 1 het peace logo 2 gewicht met wereldbol, dat betekent sterk over de hele wereld 3 tank met blaadjes dat betekent tank met overwinning 4 ster met blaadjes 5 wereld met radar 6 vogel met bloem 7 Nederlandse vlag 8. wereld 9. kroon dat betekent koninklijk 10 hartje. dat betekent altijd lief en liefdevol zijn 11 Nederlandse vlag met oranje 12 helm met zwaarden.

Basisschool De Wingerd. Groep 7

Samen staan we sterk: Wij hebben dit gekozen omdat we vinden dat we elkaar goed moeten steunen en elkaar moeten helpen, daarom helpt de jongen uit helikopter de jongen achter de muur en strijden ze samen met z’n 2e voor hun leven. Met angst en hoop dat ze heel terugkomen. Onze inspiratie komt van een man die bij ons in de klas kwam en over zijn verleden ging vertellen en dat vonden we interessant. We zijn op het idee gekomen om een muur met een sterke man der achter die een geweer vast heeft te maken. De man uit de helikopter komt op voor de man achter de muur zo staan ze samen sterk. Om op te komen en te helpen vinden wij belangrijk. Daarmee bedoelen we dat je iedereen moet steunen in de moeilijke tijden. En elkaar goed helpen. De kreukels in het blad zijn voor vroeger omdat het in de oorlog allemaal bommen alles ging kapot.

Basisschool het Atelier, Groep 6

Veteraan, leeuw, schild: Mijn medaille heeft te maken met, dat jullie hebben gevochten voor Nederland. Maar niet alleen voor Nederland, ook voor andere landen, zoals Afghanistan en landen in Afrika. Jullie werk is stoer en dapper, jullie vechten voor mensen die het moeilijk hebben en jullie redden hun dierbare bezittingen. Sportief, sterk, stoer en dapper zijn jullie, zeker weten. En weet je waar de V voor staat? Verantwoordelijk voor mensen Vechten voor hun leven Vriendelijk Enzovoort. Ik zelf had het echter niet gekund. Maar gelukkig hebben we jullie.

SWS de Syl, Groep 7/8

Veteranenmedaille

Basisschool De Wingerd, Groep 8A

Vredesmedaille: Alle vlaggen op mijn medaille zijn vlaggen van alle vredesmissies die ik ken. 12 sterren van de EU vlag en de wereld! De sterren zijn trouwens niet perfect, omdat niemand echt perfect is…

Christiaan Huygensschool, Groep CH8

Vrede Duif: De duif staat voor vrede en vrijheid. De krans voor bescherming en moed. We kwamen op het idee, omdat we dachten een duif staat voor vrede en een krans voor bescherming voor de duif, daarmee bedoelen we de bescherming van de vrede. De duif zijn de mensen en de krans de veteranen.

Basisschool het Atelier, Groep 8

Duif/vlag: ik heb deze vrijheidsvogel gemaakt omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat wij in vrijheid leven. Op de medaille staat daarom een vrijheidsvogel en omdat ik wil zeggen dat ik heel trots op jullie ben.

Basisschool De Wingerd, Groep 8A

Peace: Ik doe mee en heb de Peace gemaakt. Het is een teken van vrede. Ik heb ook de sterren van Europa erop gemaakt. Het geweer heeft een grote rol gespeeld, de helm en de veldfles ook. over en uit…

Basisschool het Atelier, Groep 5

Veteranen, hup!: 1. een wolf staat voor bescherming 2. een pistool staat voor verdediging 3. een speld staat voor gewond maar niet verslagen 4 de duif staat voor vrede 5 vrede 6 handen in elkaar voor samen staan we sterk 7. Nederland.

Christiaan Huygensschool, Groep CH8

Vrede: Waar zouden wij zijn zonder vrede. Hand in hand gaan we verder. We streven om in vrede te leven en om elkaar te helpen. Samen doen wij het.

Basisschool het Atelier, Groep 5

V van veteranen: Op onze medaille staat een v van veteranen en daar omheen staat de Nederlandse vlag en een vredesduif en nog een peace logo (hand met twee vingers omhoog).

Basisschool De Wingerd, Groep 8B

Moment of silence: Mijn medaille staat voor alle veteranen die hebben gediend in het leger, vandaar dat de veteraan geen specifiek gezicht heeft. Het staat ook voor de 2 minuten stilte die elk jaar op 4 mei in het land is.

Basisschool het Atelier, Groep 5

Samen zijn we sterk: Niet bang maar durf staat voor: niet bang voor een missie en oorlog. we hebben een logo van de veteranen en dat staat voor vrede, vrijheid en veteranen. En ook hebben we een lijn in het midden gemaakt en boven is het blauw en dat staat voor: luchtmacht, marine en marechaussee. En onder hebben we groen dat staat voor landmacht. En we hebben een hart en dat staat voor: wel gewond maar niet verslagen en de vredesduif staat voor: samen zijn we sterk en dit was onze medaille.

Basisschool het Atelier, Groep 8

V-vlag-wereldbol: Ik heb deze medaille ontworpen voor de veteranen. Op de medaille staan de 4 onderdelen van defensie: de landmacht, de marechaussee, de marine en de luchtmacht. In het midden staat het veteranenlogo in het rood, wit en blauw en van het puntje eronder heb ik een wereldbol gemaakt, omdat jullie missies draaien over de hele wereld. De veteranen verdienen een gouden medaille want ze beschermen ons en alles wat ons dierbaar is!

Christiaan Huygensschool, Groep CH8

Vrede voor allen: Ik heb allerlei symbolen getekend waarvan ik vind dat ze bij vrede passen. Dankzij de inzet van de veteranen is er weer vrede en rust.