Veteranenlezing “Weer terug… en dan?”

5 oktober 2016

Veteranenlezing “Weer terug… en dan?”

Op maandag 7 november is de jaarlijkse Veteranenlezing. Komt u ook? Centraal staat deze middag en avond het thema transitie. Hoe is het voor een veteraan om weer terug te komen in Nederland na een uitzending? Hoe vind je je plek in de burgermaatschappij wanneer je afscheid neemt van Defensie? Wat wijst onderzoek uit?

Spreker Arjan Erkel deelt zijn ervaring met het oppakken van zijn leven na een heftige gebeurtenis. Arjan zat 607 dagen opgesloten nadat hij in 2002 als hulpverlener van Artsen Zonder Grenzen werd gegijzeld in de republiek Dagestan.

Oud topsporter Margriet de Schutter deelt haar ervaring met het zoeken naar je identiteit wanneer je leven een andere wending krijgt. Margriets leven stond jarenlang in het teken van topsport. Daarna moest ze opnieuw haar weg vinden.

De verhalen van Arjan en Margriet dienen als startpunt voor het uitwisselen van vergelijkbare ervaringen van veteranen.

Journaliste en voormalig presentatrice Marga van Praag is dagvoorzitter van de lezing.

Naast de sprekers is er een zeer afwisselend programma, met onder andere een muzikale bijdrage van Fanfare ‘Bereden Wapens’ met Renee van Bavel, paneldiscussies met veteranen, een stamppotbuffet en ’s avonds de filmvertoning ‘Home of the Brave’ (2006). Meld je nu aan voor het middag en/of avondprogramma.

Met de Veteranenlezing willen het Nationaal Comité Veteranendag en het Veteraneninstituut kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren.

Klik hier voor het programma van de Veteranenlezing 2016.

Meld je aan vóór 5 november!
Lokatie:
Hotel Theater Figi, Zeist
Lezing: 12.00 tot 17.00
Eten en film: 17.15 – 20.00
Toegang: gratis

Meer nieuws