Veteranen sterk aanwezig bij Motorbeurs Utrecht

28 februari 2017

Veteranen sterk aanwezig bij Motorbeurs Utrecht

(Foto: PR Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders) 

In  Hal 10 van de Jaarbeurs  Utrecht was van 23- 26 februari een heuse ‘Veteranenhoek’ gebouwd. Naast de gezamenlijke stand van het Nationaal Comité Veteranendag en de Stichting Veteranenmotorrijders, waren nu het Veteranenplatform en de Nuldelijns Zorg ook aanwezig. En zo ontstond een opvallend veteranengebied met motoren van veteranen en historisch materiaal bij het Veteranenplatform.

Het doel van de deelname aan de  jaarlijkse  Motorbeurs is  vooral het in contact komen  met jongeren, in dit geval motorliefhebbers. Dat lukt, vooral omdat de beurs goed wordt bezocht door ongeveer 80.000 mensen  – daarmee is het een van de grotere in Nederland – en omdat veteranen-motorrijders zelf contact aangaan vanuit de stand. Om de zaak nog wat aantrekkelijker te maken was een fotowand geplaatst waarmee bezoekers zich kunnen laten zien als militair in Afghanistan. Op zaterdag en zondag was er een speciaal optreden van 4Fun, vier dames die met hun Star Sisters-act altijd aandacht trekken.

De Nederlandse Veteranendag was voor de derde keer op rij aanwezig bij de Motorbeurs, daarvoor werd een aantal jaren deelgenomen aan de 50Plus Beurs. Daarnaast wordt ieder jaar meegedaan aan enkele educatieve beurzen. De standbemensing bestaat voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers.

 

Meer nieuws