Veteraan vliegt veteranen

29 september 2014

De veteraan onder de vliegtuigen, de Dakota DC 3, vloog vrijdag 26 september drie keer met gasten van de Nederlandse Veteranendag. Onder hen Marco Kroon met zijn zoon, prijswinnaars van verschillende publiciteitsacties voorafgaande aan de afgelopen Veteranendag, vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag, de NOS, Metro, het Libanon-museum en drie veteranen die een persoonlijke band met het toestel voelen.

Zoals dhr. Molemans, wiens vader gezagvoerder was op een Dakota in NL-Indië. ‘Als kind vloog ik vaak met mijn vader mee, gewoon op de grond in de cockpit, achter zijn stoel. Dat kon toen’.  En dhr. Bos, die op vrijdag 26 september precies 52 jaar geleden voor het eerst in het toestel stapte. Mw. Bos,’ Het is zo mooi dat ik mee kon, nu begrijp ik  pas wat hij voelt, als hij vertelt over zijn vluchten met de Dakota.’

Veteranenvluchten met de Dakota worden ieder jaar uitgevoerd in opdracht van de stichting Nederlandse Veteranendag met als doel onder andere het verstevigen en bedanken van relaties die  iets hebben betekend voor de Nederlandse Veteranendag. De vluchten vertrekken doorgaans van Schiphol-Oost, vanaf de oude verkeerstoren en duren ieder ongeveer 30-40 minuten.

Foto’s van de vlucht zijn hier te bekijken.

Klik op Dakotavlucht 2014 en bekijk het filmpje van de vlucht.