Veteraan in het Omniversum Den Haag

20 januari 2015

Tijdens de komende voorjaarsvakantie gaat de nieuwe film D-Day in première in de grote Haagse ronde bioscoop. De bezoekers krijgen de landing in Normandië op spectaculaire wijze voorgeschoteld, bijna alsof ze zelf in het vliegtuig of de landingsvaartuigen zitten. Ook de enorme operationele en logistieke achtergronden komen goed in beeld. Tijdens de voorpremière in november vorig jaar bleek al dat de directie van het Omniversum het belangrijk vond om veteranen, oud en jong, te betrekken bij de vertoningen.

Dat wordt nu verder uitgewerkt, samen met het Veteraneninstituut en de Nederlandse Veteranendag. Zo heeft het Omniversum op 20 januari docenten middelbaar onderwijs uitgenodigd en presenteren zij de film dan in combinatie met een Veteraan in de Klas aan het onderwijs. De docenten kunnen daarna met hun school een filmmiddag boeken in het Omniversum. Het Veteraneninstituut zorgt dan voor een bijpassende veteraan die met zijn of haar verhaal een brug kan slaan van D-Day naar de recente inzet van veteranen of andere missies.

Als het allemaal lukt dan komen bijna vijftig scholen in de periode februari – juni 2015 naar het Omniversum voor deze bijzondere les van een veteraan in het Omniversum.