verhalen

Het verhaal van Leo: 'Je moet het een plek geven, maar je moet wel doorgaan’.

Het verhaal van Leo

Leo is 22 jaar als hij wordt uitgezonden naar voormalig Nederlands-Indië, nu meer dan 70 jaar geleden. Op 96-jarige leeftijd blikt Leo terug op die periode, waarin hij en zijn broer samen worden uitgezonden naar de plek waar zijn broer uiteindelijk overlijdt aan tyfus…  

Andere tijden, concludeert Leo. Een tijd waarin de bootreis naar toenmalig Nederlands-Indië vier weken duurt en en ook een tijd waarin anders wordt omgegaan met emoties en het verlies van een broer of zoon. Soms lijkt het wel of hij op dat gebied van het ene uiterste in het andere uiterste is beland in de 96 jaren die hij leeft. 

‘Eigenlijk moeten we ons in deze tijd veel meer beseffen hoe gelukkig ons leven hier is en zouden we dat veel meer moeten waarderen. ’

Terugkijkend ziet Leo niet alleen de moeilijke kanten van zijn tijd in voormalig Nederlands-Indië. Genietend van een Indonesische maaltijd denkt hij juist ook terug aan de mooie dingen die hij heeft beleefd. ‘Eigenlijk moeten we ons in deze tijd veel meer beseffen hoe gelukkig ons leven hier is en zouden we dat veel meer moeten waarderen’.

Veteranendag 2023

Zaterdag 24 juni staat Den Haag weer bol van de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag. Met een gezellig Malieveld, een fly-past en indrukwekkend defilé. Het nationale evenement waar heel Nederland zijn veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.