verhalen

“Het overleven van een SoldierFit-training is een geweldig gevoel”

Student Sebastiaan van den Hout heeft deelgenomen aan een trainingsprogramma van SoldierFit, het bedrijf van veteraan Daniël Datau dat gespecialiseerd is in bootcamptrainingen. Hij vertelt hoe hij de trainingen beleefde en wat ze hem hebben gebracht.

“Tevergeefs probeerde ik de groep bij te houden. Het zweet gutste van mijn voorhoofd en door de enorme kramp aan beide benen kon ik amper lopen. Mijn tempo was van rennen, naar joggen, naar strompelen gegaan. Het gevoel in mijn armen was weg na de ontelbare hoeveelheden push-ups en pull-ups en na nog een paar meter was strompelen voor mijn benen ook teveel geworden. Dat was wanneer Daniël zich omdraaide en rustig maar doelgericht naar mij toe kwam lopen. Op zo’n twee meter afstand bleef hij staan en bekeek kort de jongen die verkrampt op de grond zat. ‘Duurt lang!’ was al het medelijden dat ik van Daniël kreeg, maar dat was genoeg om me te motiveren verder te gaan.

Het overleven van een SoldierFit training geeft een geweldig gevoel. In de eerste plaats dankzij de gemotiveerde trainers die opgeteld vele dienstjaren en uitzendingen op hun naam hebben staan. Dit zie je dan ook terug in hoe ze de trainingen opzetten: gestructureerd maar zeer uitdagend met een focus op het team. Het gevoel dat je nooit iemand achterlaat, weten de trainers goed over te brengen. Dit zorgt voor een hechte teamsfeer, waar iedereen die meedoet gelijk in wordt opgenomen.

Naast de voldoening die de trainingen geven en de hechte gemeenschap die Soldierfit biedt, heeft deelname mij persoonlijk nog een belangrijke les meegegeven. Ik ben altijd al actief geweest en heb al veel sporten gedaan die grensverleggend waren en veel inzet vroegen, maar Soldierfit gaat net een stap verder. Het motto 100% inzet wordt erg serieus genomen en dankzij deze instelling heb ik ontdekt dat ik fysiek en mentaal zoveel verder kan gaan dan ik ooit had gedacht. Gaan tot je niet meer kan en dan nog net iets verder, het is een mentaliteit die ik heb geleerd van de trainers bij Soldierfit en daar ben ik ze erg dankbaar voor.

Over de oprichter van SoldierFit heb ik ook niets dan lovende woorden. Daniël weet als een wervelwind van efficiëntie en door middel van heel hard werken een onvoorstelbare hoeveelheid dingen te doen. Hij heeft een prachtig bedrijf opgericht en in razend tempo laten groeien, ondertussen studeert hij en onderhoudt hij een blog, heeft hij een fulltime baan en dan ook nog tijd om levensadvies te geven als je ergens mee zit.

Ik vroeg Daniël een tijd geleden hoe het kwam dat hij zoveel voor elkaar kreeg en heb het anderen hem daarna nog meerdere keren horen vragen. Hij beantwoordt deze vraag steevast met een woord: ‘Defensie’. Zijn verhaal, over de levenservaring en instelling opgedaan bij Defensie die de basis vormen voor zijn succes, is voor mij erg motiverend. Ik hoop dan ook dat anderen de ervaringen en verhalen van veteranen als Daniël en andere veteranen zullen ontdekken en net zo geïnspireerd raken als ik.”