Doe mee met de fotowedstrijd voor scholieren!

30 januari 2018

Doe mee met de fotowedstrijd voor scholieren!

Dit jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag voor de vierde keer een wedstrijd voor scholieren; een fotowedstrijd. Hieronder vind je alle informatie over de opzet, deadline, voorwaarden en natuurlijk de te winnen prijzen.

 

Hoe doe je mee?

Elke scholier uit groep 7 of 8 en de eerste of tweede klas van de middelbare school is van harte welkom om mee te doen. Wil je meedoen aan de fotowedstrijd en ook een veteraan in de klas uitnodigen? Neem contact op met Wouter Lemm via wouterlemm@bkb.nl.

 

Wat is de fotowedstrijd?

Deelname aan de fotowedstrijd is gekoppeld aan een gastles van een veteraan. Zo’n les gaat over de ervaringen van de veteraan, maar ook over thema’s als oorlog, vrede en democratie. De docent kan dit verhaal aanvullen met extra informatie. Aan de hand van deze bijzondere les maken de kinderen hun foto, waarbij de Witte Anjer centraal staat. Deze bloem staat symbool voor de waardering van Nederlandse Veteranen en wordt gedragen op de linkerborst. Jaarlijks dragen duizenden mensen de kunstbloem tijdens de Nederlandse Veteranendag, waaronder de koning en de minister-president.

 

Wat kunnen de leerlingen winnen?

Een speciaal selectiecomité bepaalt een top-12 uit de ingezonden foto’s. De winnaar wordt daarna bepaald door online stemmen via een speciale website. Zij ontvangen dan met de hele klas een aantal prijzen:

  • De hele klas reist met de docent op Veteranendag (30 juni 2018) naar Den Haag en mag als VIP in de Ridderzaal zitten waar ook de koning en minister-president aanwezig zijn.
  • Met de hele klas een rondvlucht in een historische Dakota in september 2018.

Praktische zaken/voorwaarden:

  • Aanmelden voor de gastles kan tot en met 23 maart 2018.
  • Het inleveren van de foto’s kan tot en met 20 april 2018.
  • Elk kind mag 1 foto inleveren met een korte omschrijving.
  • De foto is gemaakt voor een (denkbeeldige) veteraan.
  • De klas is op 30 juni 2018 beschikbaar om naar Den Haag te komen.
  • De kinderen zijn bereid om op de foto te gaan.
  • Stuur de foto’s voor 20 april 2018 naar Wouter Lemm via wouterlemm@bkb.nl

 

Aanmelden en informatie

Wil je meedoen aan de fotowedstrijd en een veteraan in de klas uitnodigen? Of heb je vragen over de wedstrijd? Neem contact op met Wouter Lemm via wouterlemm@bkb.nl of 020-520 52 80.

 

Achtergrond fotowedstrijd

Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 300 veteranen­docenten met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor de kinderen.

De winnaars van vorig jaar: OBS Markenburg

 

Meer nieuws