Samenwerking Dunea en Nationaal Comité Veteranendag geïntensiveerd

31 mei 2019

Dunea verkoopt veteranendoppers voor Stichting Hulphond
Dunea en de Nederlandse Veteranendag zijn sinds vorig jaar trotse partners en ook dit jaar draagt Dunea haar dankbaarheid voor vrede en veiligheid en het werk van veteranen daarvoor, actief uit. Dat is al begonnen op 28 mei 2019 met de opening van een mini-expositie en de aftrap om geld in te zamelen voor een goed veteranendoel: de stichting Hulphond.

Hulphonden voor veteranen
Dit jaar verkoopt Dunea speciale rood-wit-blauwe Veteranendag Doppers. De volledige verkoopopbrengst daarvan gaat naar Hulphond Nederland. De speciale doppers zijn voor 10 euro te koop in De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel en op 29 juni tijdens de Nederlandse Veteranendag in de stand van Dunea op het Malieveld .

Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland:
“Door de inzet van een hulphond krijgt een veteraan met een trauma een betere kwaliteit van leven. Daarom zijn wij enorm blij met deze mooie actie van Dunea. Hiermee kunnen wij nog meer hulphonden opleiden.”

Wim Drossaert, directeur Dunea :
“Ik vind het belangrijk dat wij onze waardering uiten naar onze veteranen. Dit jaar doen we dat door de actie voor het goede doel, waarmee we 2000 doppers hopen te verkopen. Daarnaast staat tot eind juni onze speciale mini-expo over de Nederlandse Veteranendag en Dunea in ons bezoekerscentrum in Meijendel en organiseren we een speciale kleurwedstrijd voor onzer jonge bezoekers. Verder bieden we op 29 juni alle bezoekers van de Nederlandse Veteranendag op het Malieveld gratis fris kraanwater aan.”

Dunea en NLVD
“Goed drinkwater is niet vanzelfsprekend. En dus moeten we het duinlandschap waar dat water wordt gewonnen, liefdevol verzorgen. Dat is waar Dunea zich sterk voor maakt.
Ook vrede is niet vanzelfsprekend. Dat we al zo lang in vrede leven, is dus geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich daar sterk voor maken. Dunea is de veteranen daarvoor oprecht dankbaar.”

Jan Rijken, projectleider Nederlandse Veteranendag:
“Het Nationaal Comité Veteranendag is heel blij met Dunea als partner. Voor de tweede keer op rij tonen zij hun betrokkenheid bij onze veteranen. Door hun initiatieven betrekken zo ook het algemeen publiek en er wordt dit jaar zelfs een goed veteranendoel ondersteund. Het zijn dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat een van de speerpunten van het Nationaal Comité – verankering van erkenning en waardering voor veteranen in de in de samenleving – dichterbij komt.’’

Dunea NLVD samenwerking