Relatievlucht niet gevlogen, maar toch geslaagd

9 juni 2016

Relatievlucht niet gevlogen, maar toch geslaagd

Het slechte weer gooide roet in het eten bij de Dakota-vlucht met relaties van het Nationaal Comité Veteranendag op 2 juni. Schiphol was in lage nevelen gehuld, dus mochten de piloten niet de lucht in. Alleen op instrumenten vliegen gaat niet in deze oldtimer.
Niettemin kregen alle gasten de gelegenheid om in en om het toestel te kijken en in de cockpit plaats te nemen waar piloot Ruud uitlegde hoeveel anders de Dakota is dan een modern vliegtuig. Ook de belangrijke rol van de DC-3 in de Tweede Wereldoorlog  en daarna als Nederlands regeringstoestel, kwam uitvoerig aan de orde.
Daarvoor waren de gasten ontvangen in de Oude Verkeerstoren van Schiphol-Oost voor een informatieve ochtend. Nadat ze eerst werden toegesproken door Boele Staal, voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, kreeg politicus Han ten Broeke  de vloer. Veteranen vertelden vervolgens over hun werk als gastdocent op scholen en over hun werk binnen het project Vinkebrug waarmee de gemeente Amsterdam probeert criminele jongeren weer op het rechte pad te krijgen.
De inhaalvlucht staat gepland op donderdag 15 september 2016.

Meer nieuws