Malieveld

Malieveld, bruisend informatief en gezellig

Locatie
Malieveld
Tijd
09:00 - 17:30

Nederlandse Veteranendag 2024

Op 29 juni 2024 is het tijd voor de twintigste Nederlandse Veteranendag. Op deze pagina vind je alle informatie over de programmering op het Malieveld tijdens de twintigste Nederlandse Veteranendag op 29 juni 2024.

Plattegrond

Op het Malieveld vind je verschillende stands, optredens en activiteiten ter ere van de Nederlandse Veteranendag. Op de plattegrond zie je onder andere waar je wat te eten kan halen, naar het toilet kan en een rustige ruimte op kan zoeken. Ook het muziekprogramma, de Plaza Theatertent van het Nationaal Comité Veteranendag en het Activity Parc zijn hierop te vinden.

Download hier de plattegrond

 

Programma

Op het Malieveld zijn ook veel verschillende activiteiten te doen. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud, of je nu veteraan bent of er eentje kent. Het complete overzicht met het tijdschema van ieder onderdeel vind je hier: 

Bekijk alle programmaonderdelen

 

Muziekprogramma

Muziek is voor veteranen van groot belang. Het biedt troost, helpt bij verwerking en laat kameraadschap tot uiting komen. Ook op het Malieveld is er op muzikaal vlak genoeg te beleven:

13:20 – 14:30 – Veteranenintocht

Kom naar de Baileybrug op het Malieveld en verwelkom de veteranen bij de terugkomst van het Defilé uit de stad. Je hoort een muzikale mix van traditionele muziek, DJ’s en popmuziek. Gepresenteerd door Wouter van der Goes (bekend van NPO Radio 2 en Radio Veronica), geef je de veteranen een warm welkom op het Malieveld.

Orkest: Fanfare Bereden Wapens. Zang: Lo van Gorp en Margot Zoer. DJ: Robin Muizer. Dirigent Ritmeester Jos Zegers.

14:30 – 15:45 – Johnny2bad (UB40 tribute band)

Tijdens deze fenomenale show hoor je alle legendarische hit van UB40, zoals Kingston Town, Red Red Wine en Rat in the Kitchen. Met deze acht-mans formatie, inclusief drie blazers, wordt er van elk nummer een feestje gemaakt!

15:45 – 17:15 – De Veteranenjukebox

Wat is jouw favoriete veteranensong? Die oproep verscheen de afgelopen maanden op sociale media. Veteranen kregen de oproep om hun favoriete nummers te delen. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht, onder leiding van dirigent Jasper Staps, speelt samen met o.a. Xander de Buisonjé, jullie favoriete veteranennummers! Het slotstuk van dit geweldige optreden is de Veteranen-top 5, waarbij je alle klassiekers niet zal missen.

 

Livestream

Ook voor de thuisblijvers is er op de Nederlandse Veteranendag genoeg te beleven. Als je niet aanwezig kan zijn, kan je de Livestream kijken. Daar zie je niet alleen het verslag van de ceremonie in de Koninklijke Schouwburg, de medaille-uitreiking en het defilé, maar ook een reportage van het Malieveld. Tot slot zie je hier ook twintig mini-documentaires die ter ere van de twintigste Nederlandse Veteranendag over twintig veteranen zijn gemaakt, die in de afgelopen jaren een bijzondere rol hebben gespeeld bij Veteranendag. Kijk bijvoorbeeld naar de documentaire over helikopterpilote Dominique Schreinemachers, wiens helikopter in Afghanistan uit de lucht geschoten werd, of de documentaire over Johan de Jonge, een Dutchbat-3 veteraan die ten tijde van de val van Srebrenica gegijzeld was.

Bekijk de livestream

 

Huisregels

Hoewel het Malieveld op 29 juni even ons thuis wordt, blijven we hier te gast. Neem voor vertrek de huisregels door, om te weten wat er wel en niet mag en problemen te voorkomen

Bekijk de huisregels