Claudia de Breij en Stef Bos, Veteranendag 2021

Openingsprogramma Veteranendag 2022

Openingsprogramma in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Locatie
Koninklijke Schouwburg
Tijd
09:30 - 10:30

Start in de Koninklijke Schouwburg

De Nederlandse Veteranendag start met een ceremonie voor genodigden in de Koninklijke Schouwburg. Na de opening door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag drs. Jaap Smit, ontvouwt zich een muzikaal-theatraal programma met bijzondere persoonlijke verhalen van veteranen. Deze worden gecombineerd met muziek en filmbeelden. In aanwezigheid van Z.M. de Koning, de minister-president, de minister van Defensie, leden van het parlement en bestuursorganen en 380 veteranen. De Marinierskapel der Koninklijke Marine zorgt voor de begeleiding van zangeres Karsu Dönmez en trompettist Eric Vloeimans. De opening wordt afgesloten door de minister-president.

Het programma wordt live uitgezonden door Omroep West en is te volgen op de grote schermen op het Malieveld. Daarnaast zijn delen van het programma ook te zien in de live uitzending van de NOS, later op de dag.

 

Compleet programma Veteranendag 2022

Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Naar het dagprogramma