11LMB defile veteranendag 2019

Defilé en fly-past

Rond 13.00 uur start het Nationale Defilé door het centrum van Den Haag. Dan marcheren bijna 4000 veteranen en militairen, gevolgd door historische legervoertuigen, rond de Hofvijver. Het defilé wordt doorgaans afgenomen door Z.M. de Koning op de Kneuterdijk.  Het gronddefilé wordt voorafgegaan door een luchtdefilé met achttien historische en moderne vliegtuigen. Nergens in Nederland is deze combinatie te zien van veteranen uit alle missies, militairen van de hele krijgsmacht, civiele en militaire muziekkorpsen en legervoertuigen, historisch en modern. Ook veteranen die nu bij de politie, douane of het Leger des Heils werken, lopen mee.

Kijken kan langs de route of via de live-uitzending van de NOS die middag.

Locatie
Kneuterdijk
Tijd
13:00 - 14:30

Compleet programma Veteranendag

Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Naar het dagprogramma

Een nieuw item op de Veteranendag is de intocht van het Defilé op het Malieveld, tussen 14.00 – 15.00 uur. De detachementen marcheren over de Baileybrug het muziekterrein op en zijn daar het stralende middelpunt tussen vrienden en collega’s. Vanaf de brug heet Eric Corton alle detachementen van harte welkom. Er is non-stop muziek met de Fanfare ‘Bereden Wapens’, DJ Ron Beusker en zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen.. Het defilé is te volgen via de live-uitzending van de NOS.