Dagprogramma veteranendag 2024

Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Zaterdag 29 juni staat Den Haag weer bol van de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag.

De teller loopt af naar een bijzondere mijlpaal: de twintigste editie van de Nederlandse Veteranendag. Op 29 juni 2024 schittert Den Haag voor de twintigste keer als het podium voor dit bijzondere eerbetoon aan onze veteranen. Het is dé dag waarop heel Nederland zijn ruim 100.000 veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid, zowel nu als in het verleden. En dat bedanken kan iedereen doen door op deze speciale dag thuis de Nederlandse vlag te hijsen en ook door een witte anjer te dragen.

Den Haag: De Veteranenstad van Nederland

Den Haag is voor de 20e keer ‘De Veteranenstad’ van Nederland. Op dit inmiddels vertrouwde publiekevenement verwelkomt Den Haag jaarlijks zo een 90.000 bezoekers. Iedereen is welkom op het Malieveld en in het centrum langs de route naar het kleurrijke defilé van duizenden veteranen. Het programma van de Nederlandse Veteranendag zit boordevol hoogtepunten die het verleden, heden en toekomst van onze veteranen verbinden. Hier zijn enkele van de hoogtepunten om naar uit te kijken:

Als opwarmer voor de Veteranendag springen op vrijdag 28 juni rond 13.00 meerdere parachutisten af boven de Hofvijver om vervolgens te landen in het water. Een bijzonder gezicht.