Première-weekend D-Day

2 maart 2015

Vorig weekend was de première van de film D-Day in het Omniversum. Omdat veteranen gratis naar deze film kunnen, was het Rijdend Unifil Museum aanwezig om de première een extra mooi tintje te geven. Foto’s daarvan zijn hier te bekijken.

150302_NLVD1

D-Day
D-Day toont met indrukwekkende filmtechnieken het verloop, de strategie en de technologie die kenmerkend zijn voor operatie Overlord.  Commandant der Strijdkrachten (CDS) generaal Tom Middendorp woonde eind vorig jaar al de voorpremière bij: “Ik vond het overweldigend. Je voelt de massaliteit, de enorme inspanning en je staat stil bij de duizenden levens die de invasie heeft gekost. Onze huidige missies zijn aan de ene kant onvergelijkbaar, bijvoorbeeld qua omvang. Aan de andere kant is de essentie nog steeds hetzelfde: jonge mensen stellen hun leven in de waagschaal voor de vrijheid van anderen.”

Gratis toegang
Veteranen kunnen tm 30 juni (de dinsdag na Veteranendag) op vertoon van hun veteranenpas gratis naar deze film. (Het kan druk zijn, kaartjes zijn ook te reserveren via 0900-6664837). Wanneer de film precies draait, kunt u zien op op de website van het Omniversum via deze link. De trailer van de film staat hieronder om te bekijken.