Oproep: foto’s gezocht

25 juli 2017

Oproep: foto’s gezocht

Schrijfster Roanne van Voorst zoekt foto’s van veteranen. Roanne werkt momenteel aan een bijzondere foto-expositie: Veilig/onveilig. Voor de expo is zij op zoek naar foto’s en verhalen van veteranen. Het mogen foto’s zijn van je missie zijn of juist van je tijd na thuiskomst in Nederland. Als ze maar gaan over de thema’s veiligheid versus onveiligheid, of kameraadschap en broederschap versus eenzaamheid.

Roanne: ‘Het hoeven niet per se mooie beelden te zijn, het gaat om het verhaal erachter: wat symboliseert in de foto voor jou een gevoel van veiligheid, kameraadschap of broederschap? Een veteraan vertelde me dat hij sinds hij terug is in Nederland niet meer goed slaapt, omdat hij het geluid van de ademhaling van zijn medesoldaten mist. Bij zijn verhaal past een foto van de bedden op missie. Een ander vertelde dat rituelen, zoals het opvouwen van zijn kleding, hem rustig maken. Een foto van een keurig opgeruimde kledingkast zou dus ook zeer geschikt zijn als inzending. Maar het kan ook een foto zijn van de hond waarmee je werkte, je persoonlijke wapen, ik noem maar wat.’ (Het hele interview met Roanne over het project veilig/onveilig lees je hier.)

Meedoen
Ben je veteraan en wil je meedoen? Mail je foto voor 31 augustus naar info@veiligonveilig.nl, en vertel in een korte mail:

  • Wat er op de foto te zien is.
  • Waar en wanneer je de foto nam.
  • Waarom dit beeld voor jou staat voor een veilig, of juist een onveilig gevoel.

De sterkste beelden worden uitvergroot, professioneel gedrukt en tentoongesteld door heel Nederland. De allermooiste foto komt op de cover van het boek Eindelijk is het Oorlog (publicatie 2018, Uitgeverij Brandt).

Als jouw foto wordt uitgekozen, nemen we altijd eerst contact met je op; we publiceren nooit zomaar iets. Voor meer informatie: veiligonveilig.nl.

Meer nieuws