Online Toolkit Nederlandse Veteranendag

Online Toolkit

Op deze pagina vind je alle informatie over de activiteiten in aanloop naar de Nederlandse Veteranendag en over de dag zelf. De toolkit is gevuld met algemene informatie, teksten en beeldmateriaal om de activiteiten en het evenement aan te kondigen via online kanalen. 

Campagnebeelden - Nederlandse Veteranendag 2023

Sinds 2005 organiseert het Nationaal Comité Veteranendag, altijd op de laatste zaterdag van juni, de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Op deze dag bedanken wij alle Nederlandse veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Nederlandse Veteranendag 2023 vindt op zaterdag 24 juni plaats.

Voorbeeldtekst voor LinkedIn, Facebook en Instagram
🔸 Ik ben erbij op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag op 24 juni 🔸

Nederland telt ruim 100.000 veteranen. Tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag op zaterdag 24 juni bedanken wij hen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Ben jij er ook bij? Bekijk het hele programma op https://www.veteranendag.nl/programma-veteranendag/

Voorbeeldtekst voor Twitter
🔸 Ik ben erbij op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag op 24 juni 🔸

Op 24 juni bedanken we in Den Haag de ruim 100.000 veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede. Ben jij er ook bij? Bekijk het programma op https://www.veteranendag.nl/programma-veteranendag/

Campagnevideo's - Nederlandse Veteranendag 2023

Sinds 2005 organiseert het Nationaal Comité Veteranendag, altijd op de laatste zaterdag van juni, de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag op zaterdag 24 juni bedanken wij hen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. 

Voorbeeldtekst voor LinkedIn, Facebook en Instagram
🔸 Nederland telt ruim 100.000 veteranen. [naam veteraan] is één van hen. 🔸

Nederland telt ruim 100.000 veteranen. Tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag op zaterdag 24 juni bedanken wij hen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Bekijk het hele programma en het verhaal van [naam veteraan]: https://www.veteranendag.nl/verhaal/marc-pollen/

Voorbeeldtekst voor Twitter
🔸 Ik ben aanwezig bij de Nederlandse Veteranendag 🔸

Op 24 juni bedanken we in Den Haag de ruim 100.000 veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede. Ben jij er ook bij? Bekijk het programma op https://www.veteranendag.nl/verhaal/marc-pollen/

De Witte Anjer Prijs

De Witte Anjer Prijs wordt sinds 2018 jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor veteranen. De prijs is in het leven geroepen om mensen die zich inzetten voor veteranen in het zonnetje te zetten. Iedereen kan mensen nomineren en een speciale jury kiest de winnaar. 

Voorbeeldtekst voor LinkedIn, Facebook en Instagram
Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 de Witte Anjer Prijs uit. Deze prijs is om mensen die zich inzetten voor veteranen in het zonnetje te zetten. De witte anjer is een symbool geworden voor de erkenning en waardering van veteranen. Steun van naasten is heel belangrijk voor veteranen en deze prijs is een bedankje voor hun steun. Iedereen kan iemand nomineren en een speciale jury kiest de winnaar.

Vorig jaar won Nona Jansen-Salakory de Witte Anjer Prijs voor haar inzet voor Molukse KNIL militairen. Nona: “Ik reageerde al met verbazing op de nominatie, maar ik dacht tegelijkertijd ook dat het goede promotie is voor het werk waar ik mee bezig ben.”

Voorbeeldtekst voor Twitter
De Witte Anjer Prijs wordt sinds 2018 uitgereikt om mensen in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor veteranen. Steun van naasten is heel belangrijk voor veteranen en deze prijs is een bedankje voor hun steun. De Witte Anjer is een symbool geworden voor de erkenning en waardering van veteranen.

Voor meer informatie over de Witte Anjer Prijs kun je naar deze pagina.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Den Haag om veteranen te eren die zijn ingezet in dienst van de vrede. Het is een evenement voor alle veteranen, familie, vrienden en iedereen die hen waardeert. 

Voorbeeldtekst voor LinkedIn, Facebook of Instagram
🔸 Zaterdag 24 juni 2023 vindt de 19de Nederlandse Veteranendag plaats. 🔸 Het is een nationaal evenement om de ruim 100.000 veteranen in Nederland te eren. Sinds 2005 wordt de Nederlandse Veteranendag georganiseerd op de laatste zaterdag van juni. Het eren en waarderen van veteranen staat op de dag  centraal. Het is een evenement voor alle veteranen, familie, vrienden en iedereen die hen waardeert. 

De dag begint spectaculair met parachutisten die in de hofvijver van Den Haag landen. Verder bestaat het programma onder andere uit de opening in de Koninklijk Schouwburg, een medaille-uitreiking aan 70 veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede en het nationaal veteranendefilé voor Z.M. de Koning. 

Voorbeeldtekst voor Twitter
Zaterdag 24 juni 2023 vindt de 19de Nederlandse Veteranendag plaats. Een nationaal evenement voor alle veteranen, familie, vrienden en iedereen die hen waardeert. Op de dag vindt er onder andere een medaille-uitreiking en veteranendefilé plaats voor Z.M. de Koning.

Voor meer informatie over de Nederlandse Veteranendag kun je naar deze pagina.

Kidswedstrijd

Jonge makers tussen de 9 en 13 jaar werden opgeroepen om samen met hun klas een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. Alle inzendingen worden tentoongesteld op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. De winnaars worden op de dag als VIP-gasten ontvangen en mogen na de zomer nog een rondvlucht maken in de historische Dakota (DC-3). 

Voorbeeldtekst voor LinkedIn, Facebook of Instagram
🔸 Het Nationaal Comité Veteranendag riep jonge makers op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. 🔸 Scholieren tussen de 9 en 13 jaar konden zich aanmelden om met hun klas een medaille te ontwerpen die veteranen eert. Alle inzendingen worden tentoongesteld in een expositie tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. De winnaars van de Kidswedstrijd worden als VIP-gasten onthaald op het Malieveld en mogen een rondvlucht maken in de historische Dakota (DC-3).

Voorbeeldtekst voor Twitter
Het Nationaal Comité Veteranendag riep dit jaar jonge makers op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. Zij ontwierpen met hun klas een medaille die veteranen eert. De winnaars zijn op de Nederlandse Veteranendag 2023 in Den Haag VIP-gasten.

Bezoek voor meer informatie over de Kidswedstrijd deze pagina.