Veteranenmotorrijders op Motorbeurs Utrecht van belang

2 maart 2015

 

De Stichting Nederlandse Veteranendag was samen met veteranenmotorrijders van de Vereniging Veteranenmotorrijders vanaf 25 februari vier dagen present op een stevig bezochte Motorbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het doel was vooral om in contact te komen met andere motorrijders en verhalen van veteranen te delen. In de ruime stand van de NLVD was daarom plaats ingeruimd voor eigen motorfietsen van veteranen. Een militaire oldtimer Moto Guzzi zorgde voor een groen accent tussen al het blinkende chroom en de spetterende kleuren.

De vrijwilligers van de NLVD gaven tekst en uitleg over veteranen en de Nederlandse Veteranendag in het algemeen, de veteranenmotorrijders kregen vooral contact met andere motorrijders, vaak met een oude verleden als – dienstplichtig – militair. Voorzitter Henk van Boxtel van de Vereniging Veteranenmotorrijders uitte zicht enthousiast over de deelname aan de beurs en alle contacten ter plaatse.

Het was voor de eerste keer dat de NLVD deelnam aan Motorbeurs, dit jaar in plaats van de 50PlusBeurs. De evaluatie zal uitwijzen of het initiatief voor herhaling vatbaar is.

Voor foto’s, klik hier op NLVD op de Motorbeurs