Nederlandse Spoorwegen intensiveren samenwerking

26 maart 2012

Recentelijk heeft de leiding van de Nederlandse Spoorwegen ingestemd met nauwere samenwerking met de Nederlandse Veteranendag. Zo gaat de NS proberen een detachement NS’ers in het defilé te laten meelopen die veteraan zijn. Daartoe worden oproepen geplaatst in hun interne media. Naar verwachting gaat dat leiden tot het derde civiele detachement in het defilé. De politie en douane zijn de NS daarin al eerder voorgegaan.

Verder wil de NS initiatieven ontwikkelen die de reizende veteranen op zaterdag 30 juni meer een gevoel van speciaal welkom geven in de treinen en op de stations. Ook zal er de weken voorafgaande aan de Veteranendag een speciaal ‘veteranen-bestickerde’ trein ingezet worden op verschillende belangrijke hoofdroutes.

Verder overleg wordt nog gevoerd over het organiseren van een campagne kick-off eind mei bij de koninklijken wachtkamer op het station Holland Spoor in Den Haag. Overigens steunt de NS al vanaf het begin de Nederlandse Veteranendag door het aanbieden van gereduceerde treinkaartjes aan de deelnemers van de NLVD.

Gepubliceerd op: 26 maart 2012