nieuws

Projectleider Nederlandse Veteranendag Jan Rijken stopt

27 oktober 2022

Na zeventien jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de Nederlandse Veteranendag, gaf Jan Rijken op donderdag 13 oktober het stokje over aan zijn opvolger: Jur van Nee. Dat gebeurde op een drukbezochte receptie in de Frederikkazerne Den Haag, de werkplek van het team NLVD van het NLVi.

In 2006 organiseerde hij de – toen tweede – Veteranendag, de eerste met een compleet defilé. Het toen gekozen model van de dag bleek zo succesvol dat het alle jaren daarna niet wezenlijk veranderd hoefde te worden, behalve dan in de coronajaren 2020 en 2021. Gelukkig voor Jan, en opvolger Jur, kon dit jaar weer een complete Veteranendag worden georganiseerd. En dat was zelfs een bijzondere uitvoering door het inpassen van de z.g. Vaandelceremonie op een ponton in de Hofvijver.

Tot zijn verrassing kreeg hij Stadspenning van de hofstad uitgereikt.  ‘Niet alleen omdat hij al die jaren op een hele prettige en constructieve manier heeft samengewerkt met alle gemeentelijke diensten, maar vooral ook omdat hij met de Veteranendag Den Haag als stad van vrede en recht heel passend extra heeft geprofileerd,’ aldus locoburgemeester Anne Mulder.

 

‘Niet alleen omdat hij al die jaren op een hele prettige en constructieve manier heeft samengewerkt met alle gemeentelijke diensten, maar vooral ook omdat hij met de Veteranendag Den Haag als stad van vrede en recht heel passend extra heeft geprofileerd’
Locoburgemeester Anne Mulder