nieuws

Middelbare school RSG ‘t Rijks uit Bergen op Zoom wint de kidswedstrijd Veteranendag 2024

28 juni 2024

De cultuurklas van RSG ‘t Rijks wint de kidswedstrijd Veteranendag 2024 . De kinderen schreven een nieuwe versie van de tekst van het nummer ‘Proud to be a Soldier’ van veteraan en zanger Joe Tennessee. Aankomende zaterdag 29 juni zullen zij dit nummer samen met Joe Tennessee opvoeren tijdens de officiële openingsceremonie van de Nederlandse Veteranendag in aanwezigheid van Z.M. de Koning. De leerlingen kijken enorm uit naar het optreden: “Blij en overdonderd, vooral voor wat nog komen gaat. Een achtbaan onderweg naar het optreden in de Koninklijke Schouwburg op een meter afstand van Z.M. de Koning”.

Kidswedstrijd Veteranendag 2024

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert jaarlijks een wedstrijd om kinderen kennis te laten maken met de verhalen van veteranen. Dit jaar kregen schoolklassen de opdracht om een nieuwe tekst te schrijven voor het nummer ‘Proud to be a Soldier’ van Joe Tennessee. De kinderen werden gevraagd om in hun tekst te reflecteren op de ervaringen die Joe meemaakte als militair. 

Winnaar RSG ‘t Rijks

De leerlingen van de cultuurklas van RSG ‘t Rijks schreven een tekst die veel indruk maakte op de jury. De klas, gevuld met muzikanten, leverde een tekst af die zowel muzikaal als tekstueel van een heel hoog niveau was. De overwinning was niet alleen van de vocalisten uit de cultuurklas. Aan het nummer hadden ook jonge muzikanten op de basgitaar, percussie, trombone en de toetsen een bijdrage geleverd. Het was een echte team effort.

Nederlandse Veteranendag

Zaterdag 29 juni voert de klas samen met Joe Tennessee het muzieknummer op tijdens de officiële openingsceremonie in de Koninklijke Schouwburg in aanwezigheid van Z.M. de Koning. De kinderen stappen in aanloop naar het optreden toe in een achtbaan vol repetities met een professioneel orkest. Het optreden in de Koninklijke Schouwburg wordt het hoogtepunt in hun nog jonge muzikale carrière.