nieuws

Meld je klas aan voor de Kidswedstrijd 2024

2 april 2024

Het Nationaal Comité Veteranendag is op zoek naar kids tussen de 12 en 15 jaar die creatief zijn en houden van een uitdaging! In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2024 roepen we jonge tekstschrijvers op om het nummer Proud to be a Soldier van zanger en veteraan Joe Tennessee gedeeltelijk te herschrijven. De winnaar treedt samen met Joe op in de Koninklijke Schouwburg tijdens de officiële openingsceremonie van de Nationale Veteranendag in aanwezigheid van Z.M. de Koning en de Minister-President. Klinkt het als een uitdaging voor jullie? Meld je dan nu aan met je klas!

Joe Tennessee is veteraan en is na zijn militaire carrière zanger geworden. Door muziek te maken kan hij omgaan met zijn trauma’s die hij op zijn uitzending naar onder meer Afghanistan heeft opgelopen. Een van zijn bekendste nummers is Proud to be a Soldier. Op 29 juni zal hij tijdens de officiële openingsceremonie van de Nederlandse Veteranendag een speciale versie van het nummer opvoeren in de Koninklijke Schouwburg. Hij doet een oproep aan jonge scholieren tussen de 11-15 jaar om te helpen met het herschrijven van de tekst.

Wat we van de deelnemers vragen?

Alle deelnemers ontvangen de songtekst van het nummer Proud to be a Soldier en worden gevraagd om een deel van de tekst opnieuw te schrijven. Ook vragen we jullie om een video op te nemen waarop jullie de nieuwe versie van Proud to be a Soldier zingen. Alle inzendingen worden beoordeeld op de creativiteit van de songtekst en de kwaliteit van het optreden in het filmpje! 

Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Meld je aan en ontvang meteen de opdracht per e-mail. Ook is het handig om alvast de onderstaande data in je agenda te zetten.

  • Jullie hebben tot 24 mei om de opdracht in te leveren.
  • Op 26 juni wordt de winnaar bekendgemaakt bij het veteranen-schoolconcert in het Theater aan het Spui in Den Haag.

De winnaar treedt op 29 juni tijdens de Nederlandse Veteranendag samen met Joe Tennessee op in de Koninklijke Schouwburg met het herschreven nummer.

Meld je aan door een mail te sturen naar kidschallenge@nlveteraneninstituut.nl met de onderstaande gegevens en je ontvangt de opdracht meteen per e-mail:

  1. Naam leraar
  2. Naam school
  3. Klas
  4. Adres school
  5. E-mail leraar
  6. Telefoonnummer leraar

Op 29 juni 2024 vindt in Den Haag de Nederlandse Veteranendag plaats. Deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen tijdens oorlogs- en vredesmissies en de dag  staat bovendien in het teken van erkenning en waardering voor deze veteranen. Het is een heel groot evenement waar ook veel belangrijke mensen op af komen. De koning en de minister-president zijn er bijvoorbeeld ook vaak bij. Kijk hier naar het spektakel van vorig jaar.

Elk jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag een wedstrijd om kinderen kennis te laten maken met de verhalen van veteranen. In de voorgaande jaren maakten kinderen bijvoorbeeld een Veteranenmedaille en een Veteranenvaandel, kookten een Veteranenmaaltijd of deden mee aan de Junior Invictus Games!