nieuws

Geen cashbetalingen Malieveld en recycle bierglazen

21 juni 2022

Ook de Nederlandse Veteranendag ontkomt er niet aan: alleen pinbetalingen statiegeld voor duurzame (bier)glazen. Deze manier van verkoop en drinken aanbieden is inmiddels gemeengoed op alle grote festivals, en nu ook bij de Nederlandse Veteranendag 2022. Dit natuurlijk om afval – plastic in het bijzonder – te verminderen.

Hoe werkt het op 25 juni op het Malieveld:

  • Bij alle bars kan alleen met pin worden betaald. Degenen die dat niet hebben, kunnen contant een soort creditcard kopen bij de kassa’s bij de grote tenten. Met die card kunnen dan de drankjes worden betaald.
  • Frisdrank wordt in blik verkocht.
  • Tapbier krijgt u in een her te gebruiken speciaal glas. Daarvoor moet 1 euro statiegeld worden betaald. Bij het tweede – of volgende – biertje krijgt u een nieuw glas. Wanneer u vertrekt of niet meer wil drinken, kan het glas worden ingeleverd bij een van de ingerichte verzamelpunten. Daar wordt het statiegeld teruggegeven.
  • Heeft u betaald met de speciale betaalkaart en staat daar nog een niet gebruikt bedrag op? Dat kan via de link op het kaartje worden teruggevraagd en krijgt u weer op uw rekening gestort.
  • De regeling wordt ruim gecommuniceerd bij alle bars en via speciale banners.

Het komt misschien allemaal wat omslachtig over en het is even wennen, maar zo helpen we met zijn allen aan het verder terugdringen van dit soort ‘festival-vuil’.

Graag daarom uw begrip en medewerking.