Vernieuwde website en nieuw scenario ‘Wat zou jij beslissen?’

29 maart 2016

Vernieuwde website en nieuw scenario ‘Wat zou jij beslissen?’

De vernieuwde website van ‘Wat zou jij beslissen?’ is online. Met behulp van interactieve scenario’s op de website kunnen docenten dilemma’s van veteranen op missie bespreekbaar maken in de klas.

Op de nieuwe site staan momenteel twee scenario’s, namelijk de splinternieuwe anti-piraterij missie voor de kust van Somalië en de al langer gebruikte inzet in Afghanistan. Binnenkort komen daar de ook al eerder gebruikte VN-inzet in Soedan bij en twee scenario’s die ingaan op de thuissituatie van de veteraan. Later dit jaar volgt nog een nieuw scenario zodat in totaal zes scenario’s worden aangeboden.

De scenario’s zijn te gebruiken voor alle docenten in Nederland en niet voorbehouden aan veteraan-gastdocenten. Wanneer ‘gewone’ docenten een veteraan-gastdocent bij hun les willen hebben, kunnen ze die gelijk aanvragen via de site.

Het programma ‘Wat zou jij beslissen?’ is primair bedoeld om in het voortgezet onderwijs op een moderne didactische manier het verhaal van de veteraan en de dilemma’s waarvoor zij zich gesteld zien, te behandelen.

Ook eens kijken? Ga naar www.watzoujijbeslissen.nl

Meer nieuws