Nieuw stripalbum met veteranenverhalen

9 juni 2016

Nieuw stripalbum met veteranenverhalen

Tijdens de Stripdagen in Haarlem is op zaterdag 4 juni het stripalbum ‘Op Missie 2’ gepresenteerd en op woensdag 8 juni was er een signeersessie met tekenaars en veteranen bij de uitgever in Eindhoven.
Het album vertelt vijf veteranenverhalen, vier daarvan over vrij onbekende missies. Zoals de inzet van een Nederlands hulphospitaal in Pakistan,  de inzet in Eritrea, een onderzeebootmissie in de wateren van de Balkan en het werk van de koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de kust van Afrika. Als actuele missie wordt Mali belicht en in ieder boek zit een algemeen verstript verhaal over de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag.
De verhalen komen tot stand na een ontmoeting tussen de veteraan en de tekenaar. De veteraan vertelt, de tekenaar onthoudt en gaat schetsen. Omdat vijf verschillende  tekenaars worden ingezet, staan de verhalen ook in vijf verschillende tekenstijlen in het album in kent het album vijf verschillend covers.
De albums worden gebruikt in het onderwijs door veteranen die daar als gastdocent worden ingezet. Daarnaast zijn ze te koop bij de beteren stripwinkels.  ‘Op Missie 2’  is de tweede uitgave van het Nationaal Comité Veteranendag. In 2014 kwam ‘Op Missie ‘ uit, een bundeling van tien veteranenverhalen over wat meer bekende missies.

Meer nieuws