Nederlandse gemeenten bij Veteraneninstituut

20 januari 2015

Een groep van ongeveer vijftig Nederlandse Gemeenten is donderdag 22 januari te gast bij het Veteraneninstituut. Niet om het gebouw te bekijken, maar om zich te laten informeren over alles dat van belang kan zijn wanneer een gemeente een eigen veteranenactiviteit wil gaan organiseren.

Tijdens het programma vertellen de gemeenten Hengelo en Hellendoorn hoe zij vorig jaar hun veteranendagen hebben georganiseerd, maar komt ook een vertegenwoordiger van de Militaire Muziek aan het woord die het nodige uitlegt over Veteranenconcerten. Verder krijgen de gasten informatie over de belangrijke rol van de lokalen en regionale media en de nodige tips over wat er voor ondersteuning te krijgen is. Zoals bijvoorbeeld de adresgegevens van de in de gemeente woonachtige veteranen.

De Verenging van Nederlandse Gemeenten en de Stichting Nederlandse Veteranendag nodigen de Nederlandse gemeenten ieder jaar uit voor deze bijeenkomst, het Veteraneninstituut zorgt vervolgens voor de organisatie van de informatiemiddag.