Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

22 juni 2017

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

De erkenning en waardering voor militairen met de veteranenstatus groeit in Nederland. Dat verdienen ze ook; deze mannen en vrouwen hebben over de hele wereld actief gestreden voor vrede én vrijheid. Of ze doen dat op dit moment nog steeds.

Nederlandse militairen die omkomen tijdens een missie kunnen eervol worden begraven, bijvoorbeeld op Nationaal Ereveld Loenen. Een serene plek op de Veluwe waar nabestaanden hun geliefden gedenken. En waar anderen zich realiseren dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn.

Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en Oorlogsgravenstichting willen, op een naastgelegen begraafplaats, ook veteranen een gezamenlijke rustplaats bieden. Uit eerbied voor onze veteranen.

In het maandblad Checkpoint wordt in de maand juni een artikel over de aanleg van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen gepubliceerd.

U kunt ook meer info vinden op internet, onder Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. Mocht u financiële steun willen bijdragen, kijk dan op Steun via het Ted Meinesfonds.

Meer nieuws