Minor ‘Veteraan in de Klas’ succesvol op Hogeschool Utrecht

2 februari 2015

Een mobiel veteranenevent speciaal voor kinderen waarmee locaties en evenementen aangedaan kunnen worden om dan de jeugdige bezoekers te brengen tot het vragen om een veteraan in de klas.

Dat aantrekkelijk opgenomen in bijvoorbeeld een omgebouwde vrachtauto met een kleine klimwand, of iets dergelijks. Op die manier willen de 3e jaarsstudenten Denise Zuurveld, Anne-Wil Oort en Lisa van Otterloo aan de Hogeschool Utrecht een impuls geven aan het bereiken van scholen en kinderen voor ‘Veteraan in de Klas’.

De opdracht die ze hadden gekregen was het onderzoeken van iets innovatiefs dat het welzijn bevorderd van mensen. Vanuit de veronderstelling dat het zowel voor veteranen als voor de schooljeugd goed is om verhalen van veteranen te vertellen en te horen, hadden ze ingezet op het vergroten van het aantal scholen met hun leerlingen. Met steun van het Veteraneninstituut en de Nederlandse Veteranendag hebben ze de afgelopen maanden gewerkt aan het project met als finale de presentatie op school. De stevige jury, bestaande uit de wethouder Welzijn Utrecht, een vertegenwoordiger van zorgverlener Achmea, de lector van de Hogeschool en een hoogleraar, legde ze het vuur aan de schenen, maar de dames hielden stand. Helaas wonnen ze niet de 1e prijs: die ging naar een project om het aantal gezonde verjaardagshapjes op school te vermeerderen.

(op de foto Denise en Anne-Wil)