Marineman en bedrijfskundig veteraan Herkemij spreekt Veteranenlezing uit

5 april 2013

PERSBERICHT – Den Haag 5 april 2013 

Oud-marineofficier Michiel Herkemij spreekt over veteranen op de arbeidsmarkt.

Het Veteraneninstituut en de Stichting Nederlandse Veteranendag organiseren op 11 april aanstaande in Madurodam te Den Haag de Veteranenlezing 2013. De lezing heeft dit jaar als thema ‘veteranen op de arbeidsmarkt’ en wordt verzorgd door mr. Michiel Herkemij (1964), voormalig CEO en Managing Director van meerdere internationaal opererende bedrijven en oud-marineofficier.

Naast de lezing van Herkemij zullen vertegenwoordigers van APM Terminals, Randstand en Capgemini vertellen over hun ervaring met veteranen als werknemer.

Op een blog van de Nederlandse Veteranendag schreef Bart Noordzij, operationeel manager van APM Terminals in de Haven van Rotterdam, onlangs over de meerwaarde van zijn verleden als veteraan in zijn huidige werkomgeving het volgende: ‘Elke dag merk ik hoe waardevol mijn missie-verleden als pelotonscommandant is in mijn huidige werk. Defensie is naar mijn mening een voorloper op het gebied van leiding geven, van people management. Mensen ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid geven, gebruik maken van de specialistische kennis in je organisatie. Ik pas dat nu dagelijks toe in mijn rol als manager bij de haven.’

Met de jaarlijkse Veteranenlezing willen het Veteraneninstituut en de Stichting Nederlandse Veteranendag vanuit een specifieke invalshoek de publieke aandacht en waardering voor veteranen bevorderen.