Maandelijkse veteranenblogs actief

20 april 2012

Nederlandse oorlogsveteranen bestaan niet alleen op de Nederlandse Veteranendag, maar het hele jaar. Daarom wordt er dit jaar een vorm van meer permanente campagnevoering toegepast. Het hele jaar door aandacht schenken aan relevante veteranenverhalen dus. Daarnaast komen veteranen ingezet in Libanon, Bosnië of Afghanistan langzaam maar zeker in de plaats van de oudere veteranen.

Deze jongere veteranen werken, gaan zaterdag tennissen of voetballen en zijn meestal nog niet zo gericht op het ‘veteraan zijn’. Daarom wordt met name deze jongere groep duidelijker zichtbaar neergezet in de nieuwe online campagne van het Comité Nederlandse Veteranendag.

Via de blogs kunnen we ze leren kennen, deze mannen en vrouwen. Ze ‘vertellen‘ interessante verhalen over thema’s die ze hebben geraakt tijdens hun inzet. Of over ingrijpende ervaringen, ook na hun inzet. Niet alleen over gevechten, maar juist ook over dingen waaraan wij, veilig in Nederland, niet zo snel denken. Het belang van de met moeite meegenomen gitaar. Het onverdachte nut van het Nederlandse broodje kaas bij gevoelige onderhandelingen. Of de beleving van jonge veteranen bij de komende 4 mei herdenkingen. Gevoelens waaraan je niet direct denkt bij jonge mensen.

De eerste blogs zijn nu live gegaan en iedere maand volgt een nieuwe. Lezen allemaal die veteranenblogs. Ze zijn te vinden via www.veteranendag.nl/blog

Stuur ze ook door en reageer erop. Niet alleen kort voor de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 30 juni, maar veel vaker. Want veteranen bestaan het hele jaar.