Luitenant-generaal b.d. Ted Meines overleden

24 december 2016

Luitenant-generaal b.d. Ted Meines overleden

Luitenant-generaal b.d. Ted Meines is op 24 december 2016 op 95-jarige leeftijd overleden. Meines had een belangrijke rol in de totstandkoming van het Nederlandse Veteranenbeleid en was zeer geliefd onder veteranen.

Tot het laatste moment zette hij zich met hart en ziel in voor ‘zijn’ veteranen. Zo pleitte hij afgelopen april in de Tweede Kamer nog vurig voor een veteranencentrum in het oude Paleis Soestdijk, mede als eerbetoon aan – ‘zijn’ – Prins Bernhard.

Onderscheidingen

Hij was drager van diverse hoge onderscheidingen, waaronder Ridder der Orde van de Nederlandse Leeuw, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, het Ereteken voor Verdienste in goud, het Ereteken voor Orde en Vrede, en het Mobilisatie-oorlogskruis. Verder was hij drager van de Yad Vashem medaille en ereburger van de staat Israël.

Persoonlijk afscheid nemen
Om u in de gelegenheid te stellen om afscheid te nemen van luitenant-generaal b.d. Meines, wordt een openbaar rouwbeklag gehouden. Het rouwbeklag vindt plaats op 3 januari 2017 van 14.30 tot 19.30 uur op de Legerplaats bij Oldebroek (ook wel het Artillerie Schietkamp, “de Knobbel” genoemd), Eperweg 141 in ’t Harde.
Uitvaart
De uitvaartplechtigheid vindt in besloten kring plaats. U heeft de mogelijkheid de plechtigheid per livestream te volgen (de streaming is financieel mogelijk gemaakt door het vfonds en het ministerie van Defensie). Klik hier voor meer informatie en de laatste updates
Condoleance
Wilt u het condoleanceregister tekenen? Klik dan hier.

 

Meer nieuws