Doe mee met de kookwedstrijd en maak met je klas kans op prachtige prijzen!

22 januari 2019

Dit jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag voor de vijfde keer een wedstrijd voor scholieren; een kookwedstrijd. Hieronder vind je alle informatie over de opzet, deadline, voorwaarden en natuurlijk de te winnen prijzen. De inschrijving is inmiddels gesloten. 

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert samen met educatieve programma Veteraan in de Klas van het Veteraneninstituut een kookwedstrijd voor scholieren. De opdracht is een recept te bedenken voor een ‘come back meal’. Een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie. De top vijf recepten worden in het voorjaar 2019 daadwerkelijk gekookt voor de jury die het winnende gerecht kiest.

Maak kans op mooie prijzen!
Als onderdeel van de wedstrijd krijgt een klas een gastles van een veteraan en alle inzendingen maken met de klas kans op mooie prijzen. Zoals een vlucht in een oude Dakota, een VIP-behandeling tijdens Veteranendag en een ontmoeting met koning Willem-Alexander!

Praktische zaken en voorwaarden

  • Deelnemende klassen zijn bovenbouw PO (groep 7 en 8) of onderbouw VO (eerste- of tweede klas).
  • De deadline voor het insturen van recepten is 3 mei 2019.
  • De klas is op 29 juni 2019 beschikbaar om naar Den Haag te komen.
  • De recepten kunnen worden gebundeld en gemaild worden naar Wouter Lemm via kookwedstrijd@veteranendag.nl.

Aanmelden niet meer mogelijk
De inschrijving is inmiddels gesloten.

Achtergrond wedstrijd
Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 300 veteranen­docenten met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor de kinderen.