Kinderen uit Geervliet winnaars nationale vlogwedstrijd met ‘Bedankt veteranen’

7 juni 2017

Op vrijdag 2 juni kregen de leerlingen van groep 8 van O.B.S. Markenburg uit Geervliet de verrassing van het jaar: hun vlog over veteranen was de beste van de ruim 75 vlogs die ingezonden waren voor de wedstrijd. De boodschap van de winnende vlog: ‘Namens alle kinderen zeggen wij: bedankt veteranen!’. Onder luid gejuich namen de leerlingen een speciale ‘Oscar’ in ontvangst van wethouder Christel van Mourik.
Ze zagen het niet aakomen; de spanning werd er tot op het laatste moment vakkundig ingehouden. De winnende klas gaat op Nederlandse Veteranendag (24 juni) naar de ceremonie in de Ridderzaal waar ook Koning-Willem Alexander en premier Rutte aanwezig zijn. In september gaan de kinderen bovendien vlucht maken met een historische Dakota of Catalina.
Dit is al het derde jaar dat de school meedoet aan de educatieve wedstrijd vanuit het programma ‘Veteraan in de klas’. In 2015 stonden ze al eens in de top-10 van de toenmalige tekenwedstrijd. Dit keer vond een vakjury hun inzending de beste.  De jury bestond uit veteraan Pascal  Bobbe, vlogger Bonnie Nottroth en Jaap-Willem Kleijwegt van het Nationaal Comité Veteranendag.
Docent Bram van der Have was supertrots op zijn leerlingen. Over het programma ‘Veteraan in de klas’’ zegt hij: ‘Ik kan elke school aanraden om hieraan mee te doen. De passie waarmee veteranen voor de klas staan is ontzettend inspirerend, het maakt enorme indruk op mijn leerlingen’.
De winnende vlog is te zien op vlogs.veteranendag.nl  en You Tube: Winnaar OBS Markenburg vlogwedstrijd NLVD2017