Kidschallenge: maak kans op een Dakota vlucht met je hele klas!

21 april 2020
De klas van Sophie bij het Dakota vliegtuig

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert elk jaar een wedstrijd voor kinderen. Met deze wedstrijd worden kinderen uitgedaagd om na te denken over thema’s als vrijheid, oorlog en vrede en het belang van waardering voor veteranen. De omstandigheden rondom het coronavirus laten des te meer zien hoe belangrijk vrijheid is in onze samenleving. De opdracht van dit jaar: Maak een vlog over vrijheid. De beste vlogger maakt kans op een vlucht met de hele klas in een Dakota vliegtuig. Het doel is om een grote compilatie te maken met wat vrijheid voor de kinderen van Nederland betekent.

Speciale samenwerking met Vrij Land in het teken van 75 jaar vrijheid
Dit jaar werkt het Nationaal Comité Veteranendag samen met Vrij Land, een muziekvoorstelling dat in het teken staat van 75 jaar vrijheid met in de hoofdrol o.a. Dennis Kroon en Valéry van Gorp. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden. Nederland telt ruimt 110.000 veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van vrede. Van Tweede Wereldoorlog-veteranen tot en met militairen ingezet bij de vredesmissies van nu.

Dennis Kroon en Valéry van Gorp, kondigen de opdracht aan voor de kinderen. Ook helikopterpilote en militair Dominique Schreinemachers vertelt in een video wat vrijheid voor haar betekent.

Opdracht: kidschallenge 2020

  1. Neem een vlog op van max. 1 minuut waarin je uitlegt wat jij verstaat onder vrijheid
  2. Plaats deze vlog online op Instagram en/of Facebook
  3. Tag drie van je vrienden en vriendinnen en daag ze uit hetzelfde te doen
  4. Tag @veteranendag en mail de vlog naar kidschallenge@veteranendag.nl met daarin de vlog, je naam en de contactgegevens van jou of je school.

Voorwaarden deelname

  • Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen deelnemen
  • Vlog mag niet langer zijn dan 1 minuut
  • Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders/school om de vlog te delen op social media
  • Deadline: woensdag 20 mei 2020

Tót woensdag 20 mei 2020 kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar hun vlogs online plaatsen en @veteranendag taggen. Ook kunnen ze hun vlogs insturen via kidschallenge@veteranendag.nl. Het doel is om een grote compilatie te maken met wat vrijheid voor de kinderen van Nederland betekent.

Voor verdere vragen kun je mailen naar kidschallenge@veteranendag.nl. Wil je zelf de kidschallenge delen in je netwerk? Maak dan gebruik van deze toolkit.