Kabinet kent status Nationaal Comité toe aan Veteranendag

28 juni 2014

 

Premier Rutte: “Helden moeten we koesteren, verhalen moeten verteld worden”

Tijdens de tiende Nederlandse Veteranendag heeft het kabinet bekend gemaakt dat het de status Nationaal Comité heeft toegekend aan Veteranendag.

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander sprak minister-president Rutte in de Ridderzaal in Den Haag zijn dank en waardering uit voor alle veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede. Rutte: “Militairen en veteranen die zich waar ook ter wereld inzetten voor anderen verdienen onze erkenning en respect. Veteranen zijn helden die wij moeten koesteren. Onze vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Daarom moeten we de verhalen die zij en hun omgeving vertellen blijven delen. Dat is de afgelopen tien jaar gebeurd en dat moeten we in de toekomst blijven doen.”

Achtergrond Nederlandse Veteranendag
Nederlandse Veteranendag vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juni, dicht bij de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. Nederland telt 115..000 veteranen. Van Tweede Wereldoorlog-veteranen tot en met militairen ingezet bij de vredesmissies van nu in Afghanistan en Mali. De Nederlandse Veteranendag zorgt voor meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en geeft een gezicht aan alle mannen en vrouwen, jong en oud die veteraan zijn.

Voor meer informatie over Veteranendag en de overige activiteiten: www.veteranendag.nl. Facebook: @Veteranendag. Twitter: @NLVeteranendag. Ook is de Veteranendag-app te downloaden in de app-store.