Jury Witte Anjer Prijs heeft gekozen

26 april 2018

De jury die de nominaties voor de Witte Anjer prijs moest bekijken, is er uit. Op woensdag 25 april hebben zij zich in het Haagse museum voor Communicatie door de stapel heen gewerkt.

In totaal werden er 110 voordrachten gedaan en daaruit is nu een Top Twintig ontstaan met natuurlijk een nummer 1. Wie dat is, dat wordt bekend gemaakt op 14 juni a.s. in hotel Des Indes in Den Haag. Daarbij worden ook de mensen uitgenodigd die in de Top Twintig terecht zijn gekomen. Begin volgende week worden alle inzenders geïnformeerd over de afloop.

De jury bestond uit dhr. Jaap Rost Onnes, voormalig bankier, dhr. Anne Mulder, lid van het Nationaal Comité Veteranendag en lid van de Tweede Kamer, voormalig F16 vlieger en veteraan Manja Blok en twee z.g. anjermeisjes, de zussen Ciska en Marijke Verbiesen – de Weerd. Anjermeisjes delen op de Nederlandse Veteranendag anjers uit aan het publiek.

De Witte Anjer Prijs is van oorsprong een idee van de niet meer bestaande stichting Anjer Veteranendag en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Dat wordt gedaan door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, mr. Boele Staal. De prijs is een unieke albasten witte anjer, gemaakt door een beeldend kunstenares, een vip-programma voor de Nederlandse Veteranendag en een vlucht met een historisch toestel, de Dakota of de Catalina.