International Army show

5 september 2017

International Army show

Van 1 tot en met 3 september vond de International Army Show plaats op Vliegbasis Twente. Op deze beurs konden de bezoekers genieten van shows, meet and greets, veel militaria en militaire voertuigen.

De militaire voertuigen hadden een prominente plek in het programma. Er was een speciaal gedeelte waar deze bezichtigd konden worden en bezoekers konden meerijden. Daarnaast waren er verschillende spetterende shows en optredens met een militair en nostalgisch tintje.

Het epicentrum van het evenement werd gevormd door hangar 11. Daar vond de militariabeurs plaats. De liefhebber van militaire zaken kon zijn hart ophalen met camouflagepakken, accessoires en miniaturen. Er waren ook meet and greets met bekende gasten. Bruce Crompton was bijvoorbeeld van de partij. Crompton is een handelaar in militaria, bekend van de serie Combat Dealers op Discovery Channel. Daarnaast was ook Majoor Marco Kroon aanwezig, schrijver van Danger close en Leiderschap onder vuur.

Ook militaire geschiedenis was goed vertegenwoordigd. Zo waren er de nodige militaire boeken te bemachtigen. Ook het Nationaal Militair Museum was aanwezig, met een tank waar bezoekers een foto konden nemen.

Hoewel je het op het eerste oog niet zag, was een groot deel van de bezoekers veteraan. Blomont, de initiatiefnemer van deze eerste Army Beurs, wilde graag de veteranen ter wille zijn. Door o.a. veteranen korting te geven en een plek in het programma te geven. Ook waren er een aantal stands die gericht waren op veteranen. Zo stond onze stand van de Stichting Nederlandse Veteranendag prominent vooraan. Tegenover de stand van de Veteranendag stond de kraam van de Veteranenshop, een winkel voor kleding waarmee veteranen zich kunnen profileren als zodanig, en Veteran Girl, dat zich richt op kleding en accessoires voor vrouwelijke veteranen.

Bomont kijkt meer dan tevreden terug, de missie is geslaagd! 

(Bron: BKMilitaireboeken/www.militaireboeken.com

Meer nieuws